Gyújtogatássorozat Kamaraerdőn

2003.03.12. 11:26
Kamaraerdőn december óta a nyolcadik faház égett le. A szerdai eset a korábbiaknál jóval súlyosabb, mivel ezúttal egy öttagú család tartózkodott a házban. A tüzet hajnal fél négykor egy négyéves kisgyermek vette észre. A gyújtogatássorozat eddigi kára meghaladja a 10 millió forintot.
Két hónap nyugalom után újabb faház égett le Budapest XI. kerületében. Ezúttal minden korábbinál súlyosabb eset történt, mivel egy alvó családra gyújtottak egy faházat. A tüzet szerda hajnal fél négykor egy négyéves gyermek vette észre, aki riadóztatta szüleit.

A kamaraerdei gyújtogatás-sorozat decemberben kezdődött, a szerdai volt a nyolcadik tűzeset. A december 31-i gyújtogatás után a XI. kerületi rendőrség elfogott egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő követte el a bűncselekményt. A rendőröknek azt mondta, hogy az eset hátterében bosszú áll. "Az elfogás hétvégére esett, az ügyész akkor nem tartotta indokoltnak a letartóztatást, így 72 órás vizsgálati fogság után szabadon engedték" - nyilatkozta az Indexnek Zsombor György, a kerületi rendőrkapitányság sajtóreferense, aki hangsúlyozza: az azóta eltűnt férfit egyelőre azzal az egy esettel gyanúsítják.

Az eddigi tűzesetek kára 10 millió forint fölött van. A szerda hajnalban felgyújtott ház porig égett. A tűzoltóság vizsgálata szerint a közelben nem volt olyan gyúlékony anyag, amely véletlenül lángra kaphatott volna. A nyomozás állásáról a sajtóreferens annyit mondott: "Közel vagyunk a teljes megoldáshoz." A rendőrség a nyomravezetőnek már korábban 200 ezer forint pénzjutalmat ajánlott fel.

A XI. kerületi önkormányzat a család elhelyezéséről még szerda délelőtt gondoskodott. Az Index információi szerint egy panellakásban kaptak szállást.

  • Hírek
  • Hírek