Valér
2 °C
8 °C

Súlyos kamionbaleset az M5-ösön

2006.05.08. 12:51
Megint egy magasságkorlátozó kapu figyelmen kívül hagyása okozott balesetet a fővárosban. A súlyos karambol hétfő délelőtt történt az M5-ös autópálya fővárosi bevezető szakaszán. Kamionok ütköztek, három forgalmi sávot lezártak, nagy torlódásra kell számítani a környéken.

Egy ember életveszélyesen, egy pedig könnyebben megsérült, amikor egy, az útra zuhanó munkagép miatt két kamion ütközött egymásnak az M5-ös autópálya fővárosi bevezető szakaszán. A baleset hétfőn késő délelőtt, nem sokkal fél tizenkettő előtt történt a Nagysándor József utcai felüljáró közelében, a Belváros felé vezető útpályán.

Egy markológépet szállító tréler vezetője nem vette figyelembe a magasságkorlátozást, emiatt a markoló beleakadt egy magasságkorlátozó fémállványba, és az útra zuhant. Ebbe rohant bele egy szlovák kamion, aminek pedig hátulról nekiütközött egy magyar kamion is.

Ez utóbbi vezetője beszorult a roncsok közé, a tűzoltók csak altatás után, 40 perces munkával tudták kiszabadítani. A helyszínelés és a mentési munkálatok várhatóan még órákon át tartanak, ez idő alatt a befelé vezető mindhárom sávot lezárták. A forgalmat a Vass gereben és a Hoffner Aladár utcáknál terelik el a rendőrök, mondta el az Indexnek a BRFK sajtóügyeletese.

A nagy, összeroncsolódott járművek miatt a műszaki mentés akár órákig is elhúzódhat, ezért a környék utcáin, de még a kivezető útpályán is torlódásokra kell számítani.

Mint emlékezetes, hasonló baleset februárban történt legutóbb, akkor egy szerb-montenegrói rendszámú emeletes turistabusz sofőrje hagyta figyelmen kívül a Ferihegyi úton a magasságkorlátozó szerkezetet. A busz tetejét leborotváló balesetnek két halottja volt.