Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Amikor a kalap visszanyal

2002.07.12. 12:06
Kalapdísznek álcázva próbálta a fején Angliába becsempészni kedvenc kaméleonját Dubaiból egy 17 éves angol lány, ám az állat leleplezte.
A Daily Star című londoni lap szerint a manchesteri repülőtér vámosai felfigyeltek arra, hogy lány egzotikus kalapját díszítő állat hirtelen kiölti a nyelvét - a mimikrijérol híres kaméleon ugyanis a nyelvével vadászik rovarokra, s alighanem megéhezett.

Több ezer kilométert tett meg mozdulatlanul Hattie

A vámosok számára rejtély, hogyhogy nem fedezték fel sem a dubai repülőtéri hatóságok, sem a gép utasai és utaskisérői a hétórás úton a cselt. A tettes azért folyamodott az állatszállítás e sajátos módjához, mert nem voltak megfelelő iratai az egzotikus, veszélyeztetett fajtának számító hüllő importálásához, és nem akart megválni kedvencétől. Minden Angliába szállított állatra hosszú karantén vár.

A leleplezett kaméleont, amelyet időközben a "hat" angol szó alapján - amely kalapot jelent - Hattie-nek keresztelt el a szigetország sajtója, a Manchester közelében lévő Chester állatkertjének adták át. A kaméleonkalapos lány ellen nem indult eljárás.