Natália
1 °C
7 °C

Amikor a kalap visszanyal

2002.07.12. 12:06
Kalapdísznek álcázva próbálta a fején Angliába becsempészni kedvenc kaméleonját Dubaiból egy 17 éves angol lány, ám az állat leleplezte.
A Daily Star című londoni lap szerint a manchesteri repülőtér vámosai felfigyeltek arra, hogy lány egzotikus kalapját díszítő állat hirtelen kiölti a nyelvét - a mimikrijérol híres kaméleon ugyanis a nyelvével vadászik rovarokra, s alighanem megéhezett.

Több ezer kilométert tett meg mozdulatlanul Hattie

A vámosok számára rejtély, hogyhogy nem fedezték fel sem a dubai repülőtéri hatóságok, sem a gép utasai és utaskisérői a hétórás úton a cselt. A tettes azért folyamodott az állatszállítás e sajátos módjához, mert nem voltak megfelelő iratai az egzotikus, veszélyeztetett fajtának számító hüllő importálásához, és nem akart megválni kedvencétől. Minden Angliába szállított állatra hosszú karantén vár.

A leleplezett kaméleont, amelyet időközben a "hat" angol szó alapján - amely kalapot jelent - Hattie-nek keresztelt el a szigetország sajtója, a Manchester közelében lévő Chester állatkertjének adták át. A kaméleonkalapos lány ellen nem indult eljárás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?