Ágnes
-1 °C
2 °C

Jelzi a gyanús viselkedést az intelligens kamera

2006.01.11. 16:09
Intelligens megfigyelő rendszert tesztelnek csütörtöktől az egyik londoni pályaudvaron. A rendszer képes jelezni a "gyanúsan viselkedő" személyeket, és alkalmas a fegyver vagy robbanóanyag kimutatására is.

Csütörtöktől tesztelik az egyik londoni pályaudvaron az új "intelligens" megfigyelő rendszert, amely képes észlelni és jelezni a "gyanús magatartást".

A négy hétre tervezett kísérleti szakaszra a Heathrow Express vonalon kerül sor, amely a London északnyugati részén lévő Paddington közlekedési csomóponttól a Heathrow repülőtérre szállítja az utasokat.

A rendszer része a kamera, amely riasztó jelzést ad le a "gyanús" mozgás vagy jelenség hatására, továbbá egy olyan szkenner, amely alkalmas a fegyverek vagy robbanóanyagok jelenlétének kimutatására.

A közlekedés résztvevői közül találomra kérnek majd fel utasokat arra, hogy önkéntes alapon részt vegyenek a kísérletekben.

Ha a biztonsági rendszer hatékonynak mutatkozik, a kormány más vonalakra és esetleg a metróra is kiterjeszti, bár már előre figyelmeztetett, hogy a biztonság szintje sohasem érheti el a repülőterekét.

A 2005. július 7-i londoni öngyilkos metró- és buszmerénylet-sorozat végrehajtói a King,s Cross megállóban találkoztak, mielőtt elindultak volna halálos útjukra, amely 56 emberéletet követelt - és mindegyikük hátizsákkal érkezett az utolsó találkozás színhelyére. A merénylet után a rendőrség a biztonsági kamerák felvételeinek átnézésével bukkant a jelenetet megörökítő videorészletre.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft