Franciska, Fanni
-5 °C
7 °C

Önvédelemre hivatkozik a késelő kamionos

2007.03.12. 09:06
Vallomást tett az olasz hatóságoknak az a magyar kamionos, aki vasárnapra virradóra leszúrta egyik társát és súlyosan megsebesített két másikat. A 43 éves férfi azt állította, hogy önvédelemből ölt.

Halálos késeléssel végződött egy verekedés az olaszországi Ventimiglia közelében egy parkolóban magyar kamionosok között. A gyilkossággal gyanúsított magyar férfi vallomást tett az őt kihallgató olasz ügyésznek.

A 43 éves tettest a gyilkosság helyszínétől néhány méterre, még késsel a kezében vették őrizetbe szándékos emberölés, emberölési kísérlet és súlyos testi sértés gyanújával. Egy 35 éves magyar sofőrt holtan találtak a verekedés helyszínén, két másik férfit, egy 53 és egy 44 éves szintén magyar állampolgárt súlyos sérülésekkel szállítottak a sanremói, illetve a bordigherai kórházba. Mindkettejüknek a tüdejét érték a késszúrások.

A kamionosok az olasz-francia határváros mellett várakoztak, miután Franciaországban szombat este 22 órától tilos a kamionforgalom. A rendőrségi jelentések szerint Spanyolországba tartottak. A hatóságok megállapították, hogy mind a négyen erősen ittas állapotban voltak, ami összefügghetett azzal, hogy az áldozatnak éppen vasárnap lett volna a születésnapja.

Az azonban mindeddig nem derült ki, hogy az alkohol vagy más nézeteltérés váltotta-e ki a tragédiába torkolló szóváltást, amelynek végén egyikük egy több mint 20 centiméteres pengéjű késsel szíven szúrta társát. A tettes, akit két órán át hallgatott ki a sanremói ügyész egy olasz ügyvéd jelenlétében, azt állította, hogy egy 4-5 fős csoport megtámadta őt, erre védekezésül kést rántott és vagdalkozni kezdett vele.

A milánói magyar főkonzulátus vasárnap este telefonon arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az olasz hatóságok nem léptek kapcsolatba velük a történtek kapcsán, csupán az egyik kórházban fekvő sérült hozzátartozóinak kérésére jártak el. A konzulátus hivatalos értesítést nem kapott a sebesültek állapotáról, sem arról, hogy kórházban ápolják-e még őket.