Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Kamionok borultak, ütköztek

2007.03.26. 12:27
Hétfő reggel, délelőtt több kamionbaleset is történt hazánkban. Az M0-ás autópályán két balesetben összesen kilenc kamion és teherautó ütközött. Vas megyében építőanyagot szállító kamion borult, Békésben frontális karambol történt.

Két balesetben összesen kilenc teherautó ütközött össze hétfőn délelőtt az M0-son, a Duna-hídnál, a Szeged felé vezető oldalon, közölte Gálik Viktória, az Autópálya-rendőrség sajtószóvivője az MTI-vel. Az első balesetben egy román és három magyar rendszámú jármű, a másodikban egy szlovák és négy magyar rendszámú kamion, illetve kisteherautó ütközött össze.

Az első balesetben nem történt személyi sérülés, a másodikban viszont egy ember súlyos, kettő könnyű sérülést szenvedett. Jelenleg tart a helyszínelés, csak egy sáv járható, ezért nagy a torlódás.


Hét teherautó ütközött az M0-son

Házpanelek borultak az útra

Vas megyében csaknem öt órára kellett teljes szélességében lezárni a 74-es főút Vasvár és Zalaegerszeg közti szakaszát, ahol felborult egy építőanyagot szállító kamion. A jelentős torlódást okozó baleset hétfőn kora reggel, fél hat körül történt, Győrvár és Pácsony térségében.

A nagy méretű üvegszálas házelemeket szállító cseh kamion eddig ismeretlen okból szenvedett balesetet. Személyi sérülés ugyan nem történt, a rakomány azonban kiborult az útra és az út menti területekre, ezért az érintett útszakaszt teljesen le kellett zárni. A forgalom nem sokkal fél tizenegy előtt indulhatott újra egy sávon.

Ráborult a Peugeot-ra a kamion

Két ember is életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor egy személyautónak ütközött egy kamion Békés megyében a 47-es főúton. A csaknem végzetes baleset hétfőn reggel, nem sokkal nyolc óra előtt történt Békéscsaba és Mezőberény között.

A kamion Békéscsaba felől tartott Mezőberény irányába, amikor eddig tisztázatlan okból áttért a bal oldalra és összeütközött a szemből érkező Peugeot személyautóval. A kamion lehajtott az útról, átment egy árkon, kidöntött egy fát, majd ráborult a magával sodort Peugeot-ra.

Az autóban hárman ültek, közülük ketten életveszélyes állapotban kerültek kórházba. A rendőrség az utat teljes szélességében lezárta, a forgalmat elterelték a helyszínelés és a műszaki mentés idejére.