Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Kamionkonténer zuhant egy autóra

2005.04.28. 08:17
Kamionról leesett konténerbe rohant egy furgon a fővárosban kora reggel. A kamion sofőrje nem vett tudomást a magasságkorlátozásról és behajtott az alacsony vasúti felüljáróba. A kamion mögött haladó autó sofőrje súlyosan megsérült. A környék forgalma órákra megbénult, a műszaki mentés délre fejeződött be.
Egy ember súlyosan megsérült és több autó összetört, mikor csütörtökön reggel egy konténert szállító teherautóról leszakadt a rakománya Budapesten, a Hungária körút és Könyves Kálmán körút határán lévő vasúti híd alatt.

A baleset reggel fél hatkor történt. A konténert szállító nyergesvontató kamion rakománya leszakadt és rázuhant a mögötte haladó autóra. A nagyméretű fémkonténer felső része a felüljárónál a magasság-előjelzőnek ütközött neki és az ütközéstől hátracsúszott az úttestre.

A leszakadt konténerbe belerohant a teherautó mögött haladó Mercedes kisteherautó. A zöldséget szállító kocsi vezetője beszorult járműve roncsai közé. A súlyosan sérült férfit a tűzoltók szabadították ki az összetört kocsiból. A lezuhanó konténer egy Peugeot személyautót is összetört, ebben a kocsiban azonban nem sérült meg senki.

A vasúti felüljáró alatt átvezető útszakaszt a Kőbányai út felől a Salgótarjáni út irányába a mentés és a helyszínelés idejére zárva tartják. Délre a konténert és a kamiont is elszállították a baleset helyszínéről, a műszaki mentés idejére a környék forgalma teljesen megbénult.