Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Frontális kamionbaleset a rakparton

2005.10.19. 17:36
Frontálisan ütközött két kamion a Szabadság híd közelében, az alsórakparton. Az egyik sofőr meghalt, a másik súlyosan megsérült. A rakpartot este negyed hat után nem sokkal újra megnyitották a forgalom előtt.

A helyszínen belehalt sérüléseibe annak a zöldségeket szállító hűtőkamionnak sofőrje, amely egy sódert szállító másik tehergépkocsival ütközött össze a budai alsórakparton, a Szabadság híd közelében, adta hírül a HavariaPress. A baleset szerdán délelőtt, tíz óra után történt.

Magyar rendszámú kamionok

Klikk a képre!
Klikk a képre!

A hírügynökség úgy értesült, hogy a hűtőkamion egyik tükrét elvitte egy autó, emiatt sofőr balra rántotta a kormányt és frontálisan összeütközött a szabályosan közlekedő sóderszállítóval. Az ütközés miatt a zöldséges kamion vezetőfülkéje összeroncsolódott és kigyulladt, a benne ülő sofőr a helyszínen meghalt. Az Index helyszíni tudósítója elmondta, mindkét kamion magyar rendszámú volt, a déli irányba haladó sóderszállító kamionba egy furgon is belecsúszott, a transzporterben ülők közül azonban senki sem sérült meg.

A szerencsétlenül járt sofőr holttestét a tűzoltók feszítővágó segítségével próbálják meg kiszabadítani. A másik teherautó sofőrjét könnyű sérülésekkel szállították a János kórházba a mentők, mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az Indexnek. A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszíni vizsgálatok és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt várhatóan kora estig lezárják a forgalom elől.

Közlekedési káosz

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Az érintett útszakaszon este fél hat előtt pár perccel nyitották meg a forgalmat, számolt be az Indexnek a Fővinform. A baleset miatt a Dunával párhuzamosan futó útvonalakon óriási dugók alakultak ki. A Fő utcában, a Clark Ádám téren, a Lánchídon, a Bem rakparton és a Műegyetem rakparton állt a forgalom, de a város más pontjait is megbénította a forgalomkorlátozás.

Az alsórakpart forgalmát a Petőfi és az Erzsébet híd között zárták le, az autókat a felsőrakpartra terelték.