Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Kitalált történet a pénteki budapesti emberrablás

2004.01.17. 15:11
Az alvállalkozóktól való félelmében találta ki a pénteki budapesti emberrablásról szóló történetet egy verőcei építési vállalkozó.
Az alvállalkozóktól való félelmében találta ki a pénteki budapesti emberrablásról szóló történetet egy verőcei építési vállalkozó - jelentette be a rendőrség szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának vezetője felidézte: pénteken érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a főváros egyik bankjából 13,5 millió forinttal kilépő két vállalkozót három férfi megszólította. A magukat adónyomozónak kiadó férfiak autójukba ültették a vállalkozók egyikét pénzével és elvitték.

Félt az alvállalkozóktól

A nyomozás során kiderült, hogy a bejelentést tevő férfi pusztán kitalálta az emberrablást, mert társa a bankból kilépve - arra hivatkozva, hogy cigarettát vesz - eltávozott a helyszínről, ő pedig az alvállalkozók megnyugtatására találta ki a történetet - mondta Bodnár Zsolt ezredes.

A rendőrség ezt követően személyi szabadság megsértése miatt indított eljárást, részletesen kihallgatta a tanúkat, köztük a bejelentést tevő 41 éves férfit is, aki rendkívül plasztikus leírást adott a történtekről.

Hamis tanúzás

A rendőrséghez azonban szombaton reggel telefonált a "sértett" felesége, hogy hazaérkezett a férfi - mondta Bodnár Zsolt. Ekkor is folyt a "tanú" kihallgatása, aki beismerte: az emberrablásról szóló története nem fedi a valóságot.

A "tanú" elmondta: amikor üzlettársával kijöttek a bankból a 13,5 millió forinttal, társa arra hivatkozva, hogy cigarettát vesz, elment és nem érkezett vissza. Mivel a bankból felvett pénzzel az építési vállalkozás alvállalkozóit kellett volna kifizetni, megijedt, és az alvállalkozók megnyugtatására találta ki a történetet.

Egyelőre nem tudjuk, hogy hol van a 13,5 millió forint, mert az ócsai lakásába hazatérő "sértett" erősen ittas állapotban van, így egyelőre nem tudjuk kihallgatni - mondta az ezredes. Várhatóan feljelentést tesznek a "tanú" ellen hatóság félrevezetése és hamis tanúzás miatt. Az "elrabolt" 31 éves ócsai vállalkozó felkutatásában száz rendőr és több szolgáltató, bank munkatársa vett részt a hét végén.