Gyárfás
16 °C
29 °C

Nem a rendőrpalotánál használt fegyvert találták meg

2008.03.19. 17:16
A búvárok nem a rendőrpalota elleni gépfegyveres támadáshoz használt fegyvert találták meg szombaton a Dunában. A szakértő szerint biztos, hogy a fegyver nem azonosa azzal, de vizsgálják, hogy más bűncselekményeknél volt-e szerepe.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Dunából szombaton nem a Teve utcai rendőrségi székház elleni támadáshoz használt fegyverek kerültek elő. A rendőrök 2007 decemberében egy 39 éves budapesti férfi kocsijában találtak egy pisztolyt. Felmerült, hogy más fegyverei is vannak. Lőszerrel vagy lőfegyverrel való visszaélés miatt indult eljárás.

A férfi másik fegyveréről kiderült, hogy azt a Dunába dobták. Pénteken a tűzoltóság búvárainak segítségével már a pontos hely ismeretében kezdtek el kutatni. Szombaton egy eddig ismeretlen típusú géppisztolyt és egy hangtompítót találtak a vízben.

A fegyverszekértő egyértelműen kizárta, hogy ezzel a fegyverrel lőttek volna a Rendőrségi Igazgatási Központra 2007. február 13-án. Azt még vizsgálják, használták-e a fegyvert más bűncselekményeknél.