Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Tizenhárom év a 'majdnem kannibálnak'

2005.05.10. 15:11
A német bírák szerint nem volt teljesen beszámítható az a 41 éves szobafestő, aki lakásán meggyilkolta szexpartnerét, majd az áldozat hímvesszőjét és belsőségeit lefagyasztotta, hogy megegye, de végül elállt szándékától.

Tizenhárom évi börtönbüntetésre ítélték szerdán az újabb német "kannibálper" vádlottját, aki otthonában feldarabolta áldozatát. A berlini tartományi bíróság egyúttal elrendelte az elítélt pszichiátriai kezelését, a tettes ugyanis nem volt teljesen beszámítható a gyilkosság idején.

A Berlin közelében élő, 41 éves munkanélküli szobafestő lakásába csalta, majd meggyilkolta és feldarabolta szexuális partnerét, egy énektanárt. Az áldozat hímvesszőjét és belsőségeit azután lefagyasztotta, de végül nem evett belőlük, mert ezt már undorítónak találta volna.

Ralf Meyer szobafestő-mázoló még tavaly önként jelentkezett a rendőrségen, és beismerte, hogy enni akart szexpartnere húsából. Későbbi áldozatával egyébként egy internetes csevegő fórumon ismerkedett meg.

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy Meyer hosszú éveken át kannibalizmusról szóló fantáziákkal játszadozott, a híressé vált rotenburgi eset után teljesen bezárkózott, és az interneten csevegett hasonló hajlamúakkal, és még egy mészárosoknak való tőkét is készített. A beszámíthatóságának korlátozottsága az ítélet szerint perveziójára vezethető vissza.

Németországban ez a második hasonló eset. A hírhedt "rotenburgi kannibál", a 42 éves Armin Meiweis számítógépes szakember előbb leszúrta, majd apránként megette áldozatát. Meiweist a rotenburgi bíróság 2004-ben nyolc és fél évi börtönbüntetésre ítélte, mivel partnere beleegyezett abba, amit Meiwes tett vele. Az újabb "kannibál" az utolsó szó jogán bocsánatot kért áldozatának családtagjaitól.