Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iskolájában lőttek le egy kanadai fiút

2007.05.24. 08:24
Egy tizenéves fiú az áldozata annak a bűncselekménynek, amelyet a kanadai Toronto városában követtek el. A fiút iskolája területén lőtték le.

A hivatalos közlés szerint a 14 éves fiú a kórházban halt meg, miután meglőtték a CW Jefferys Collegiate Institute-nál, amely egy igen szegény környék iskolája.

Maradjanak a tantermekben!

A rendőrség felszólította a diákokat, hogy három órán át maradjanak osztálytermeikben, mialatt átkutatják az épületet.

Ezzel a kanadai rendőrség valószínűleg azt akarta megelőzni, hogy olyan tragédia következzen be, mint a virginiai egyetemen, az USA-ban. Emlékezetes, az ottani műszaki egyetemen nem figyelmeztették a diákokat, hogy az első gyilkosságok után ne mozduljanak ki, így a koreai származású elkövető szabályos mészárlásba kezdett az egyetemi campuson.

Sokkoló cselekedet

Toronto rendőrfőnöke, Bill Blair szerint a bűncselekmény a város egyik legszegényebb negyedében történt. A főrendőr sokkolónak nevezte az esetet.

"A diákoknak joguk van arra, hogy nyugodt iskolai környezetet teremtsenek számukra. Sokkoló, hogy egy ilyen bűncselekmény történhet iskoláinkban" - mondta Blair a BBC szerint.

Követték az iskolába

A torontói hírforrások szerint a fiú vitába keveredett az iskolán kívül, de az áldozatot ellenfelei követték az oktatási intézménybe, és végül az iskola területén lőtték le.

Egyelőre nem tisztázott, hogy aki lelőtte a tinédzsert, szintén diák volt-e. Nincs hír arról sem, hogy megtalálták-e a fegyvert, amivel lövöldöztek, és elfogták-e a behatolót.

Kanadában viszonylag jók a bűnözési statisztikák

A múlt héten nyolc kanadai iskolában volt bombariadó, és a BBC ennek kapcsán kiemeli: Kanada büszke arra, hogy nagyon kedvezőek a bűnözési statisztikái.

Toronto polgármestere, David Miller szerint a mostani eset is azt mutatja, hogy fel kell lépni a fegyveres bűnözés, illetve a fegyverviselés ellen a városban. "A kézifegyvereknek egyetlen célja van, hogy öljenek velük, és ez megerősíti azt, amiről már jó ideje beszélünk a városban" - mondta a kanadai CP24 műsorállomásnak adott interjújában a polgármester.