Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Iskolájában lőttek le egy kanadai fiút

2007.05.24. 08:24
Egy tizenéves fiú az áldozata annak a bűncselekménynek, amelyet a kanadai Toronto városában követtek el. A fiút iskolája területén lőtték le.

A hivatalos közlés szerint a 14 éves fiú a kórházban halt meg, miután meglőtték a CW Jefferys Collegiate Institute-nál, amely egy igen szegény környék iskolája.

Maradjanak a tantermekben!

A rendőrség felszólította a diákokat, hogy három órán át maradjanak osztálytermeikben, mialatt átkutatják az épületet.

Ezzel a kanadai rendőrség valószínűleg azt akarta megelőzni, hogy olyan tragédia következzen be, mint a virginiai egyetemen, az USA-ban. Emlékezetes, az ottani műszaki egyetemen nem figyelmeztették a diákokat, hogy az első gyilkosságok után ne mozduljanak ki, így a koreai származású elkövető szabályos mészárlásba kezdett az egyetemi campuson.

Sokkoló cselekedet

Toronto rendőrfőnöke, Bill Blair szerint a bűncselekmény a város egyik legszegényebb negyedében történt. A főrendőr sokkolónak nevezte az esetet.

"A diákoknak joguk van arra, hogy nyugodt iskolai környezetet teremtsenek számukra. Sokkoló, hogy egy ilyen bűncselekmény történhet iskoláinkban" - mondta Blair a BBC szerint.

Követték az iskolába

A torontói hírforrások szerint a fiú vitába keveredett az iskolán kívül, de az áldozatot ellenfelei követték az oktatási intézménybe, és végül az iskola területén lőtték le.

Egyelőre nem tisztázott, hogy aki lelőtte a tinédzsert, szintén diák volt-e. Nincs hír arról sem, hogy megtalálták-e a fegyvert, amivel lövöldöztek, és elfogták-e a behatolót.

Kanadában viszonylag jók a bűnözési statisztikák

A múlt héten nyolc kanadai iskolában volt bombariadó, és a BBC ennek kapcsán kiemeli: Kanada büszke arra, hogy nagyon kedvezőek a bűnözési statisztikái.

Toronto polgármestere, David Miller szerint a mostani eset is azt mutatja, hogy fel kell lépni a fegyveres bűnözés, illetve a fegyverviselés ellen a városban. "A kézifegyvereknek egyetlen célja van, hogy öljenek velük, és ez megerősíti azt, amiről már jó ideje beszélünk a városban" - mondta a kanadai CP24 műsorállomásnak adott interjújában a polgármester.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!