Eleonóra
-1 °C
2 °C

Részeg volt a lopott autót üldöző rendőrkapitány?

2003.07.02. 10:40
Ittas vezetés miatt büntetőeljárás indult a kedden lemondott nagykanizsai rendőrkapitány ellen. A rendőrtiszt hétvégén szolgálati gépjárművével szalagkorlátnak és egy személyautónak hajtott Fenékpuszta közelében, személyi sérülés nem történt, ugyanakkor jelentős anyagi kár keletkezett.
Kedden mondott le rendőrkatpitányi posztjáról Horváth István, a nagykanizsai rendőrség eddigi irányítója. A rendőrség szóvivője kedden nem közölt részleteket a lemondás okairól, a távirati iroda azonban tudni vélte: egy közúti balesettel függ össze a rendőri vezető hirtelen távozása.

A rendőrtiszt a hétvégén szolgálati gépjárművével szalagkorlátnak és egy személyautónak hajtott Fenékpuszta közelében. A vizsgálat szerint Horváth István ittasan vezetett a baleset idején. A rendőrség eredeti közleménye szerint a zalai város főrendőre egy lopott autó üldözése közben okozta a balesetet. Személyi sérülés nem történt, a rendőrautóban azonban jelentős kár esett.

A rendőrkapitány utódjáról később születik döntés, a kapitányság vezetésére addig várhatóan - július 15-től - Gersei István őrnagy, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője kap megbízást.