Mátyás
-6 °C
1 °C

Karanténban egy kanadai vonat

2008.05.09. 20:20
Vesztegzár alá helyeztek egy személyvonatot a kanadai hatóságok, miután a szerelvény utasai közül egy 60 év körüli asszony meghalt, több embert pedig súlyos állapotban vittek kórházba pénteken. Az illetékesek egyelőre nem tudják, milyen betegség törhetett ki a vonaton.

Karantént rendeltek el a kanadai Ontario állam északi részén egy vonaton, miután egy rejtélyes kórban meghalt egy nő, és további tíz ember megbetegedett.

A Vancouver és Toronto között közlekedő vonatot az észak-ontariói Foleyet falunál állították meg, majd rendőrök és mentősök lepték el a szerelvényeket. A rosszul lett utasok mindegyike influenzaszerű tüneteket produkált.

A vonaton 230 utas tartózkodik és 30 főnyi a személyzete. A rendőrség kiürítette Foleyet vasútállomását. Az egyik utast helikopterrel szállították kórházba. A vonatra senkit nem engednek felszállni védőöltözék nélkül.

Mint a helyi mentőszolgálat vezetője elmondta, egyelőre nem sikerült megállapítani, hogy mi okozza a betegséget. Az orvosok atípusos tüdőgyulladásra (SARS) gyanakodtak, de ennek ellentmond, hogy a kórházba szállított beteg állapota stabilizálódott. Azt sem tartják kizártnak, hogy egyszerű ételmérgezés történt, vagy pedig a környezetből került a levegőbe mérgező anyag.