Ervin
14 °C
22 °C

Mr.Cannabist kannabisz-kereskedelemért börtönözték be

2003.03.11. 13:55
A nevét Free R. Cannabisra változtató brit férfit két hónap börtönbüntetésre ítélték Hyde parki tiltakozóakciója miatt. A férfi 2001 szeptemberében fűaukciót tartott London leghíresebb közparkjában. A bíró szerint ítéletével sikerült mártírt csinálnia az aktivistából.
Kannabiszterjesztés vádjával két hónapos börtönbüntetésre ítéltek egy a marihuána legalizálásáért küzdő brit férfit pénteken. A 33 éves Robert Christopher 2001 szeptemberében egy legalizációpárti Hyde parki rendezvényen hangosbeszélőn keresztül kínált marihuánát . A férfit korábban már többször elítélték kábítószer-birtoklásért és terjesztésért az 1990-es években.

Anyja halála miatt

A lelkes aktivista pár hónappal korábban hivatalosan Free R. Cannabisra változtatta nevét. A férfi egész életét a marihuána legalizálásának szentelte, miután édesanyja multiplex szklerózisban hunyt el. Cannabis szerint a fű meghosszabbíthatta volna édesanyja életét, és csökkenthette volna fájdalmait.

Mártír

Az ügyet tárgyaló John Bevan bíró szerint Cannabis "képtelen bármilyen más véleményt tolerálni". A bíró hozzátette: tudja, hogy az ítélettel valószínűleg sikerült mártírt csinálnia a férfiból, jelentette a BBC.