Klaudia
-4 °C
2 °C

Sütés közben kapták el a brit kannibált

2004.02.19. 13:19
Valószínűleg kannibált fogott el a brit rendőrség, mégpedig éppen emberi maradványok sütése közben - írták a csütörtöki brit lapok. A rendőrség vizsgálja a gyilkos és áldozat "kapcsolatának jellegét".
A The Times szúkszavúan annyit írt, hogy egy középkorú férfi feldarabolt holttestére bukkantak az áldozat kelet-londoni házában, egy serpenyőben pedig "emberi szövetekre". A The Sun részletesebb tudósítása szerint a feltételezett gyilkost, a pszichiátriai kezelés alatt álló Peter Bryant - aki ellen gyilkosság címén már vádat is emeltek - áldozata agyának kisütése közben érték tetten.

A rendőrség az előzményekről csak annyit közölt, hogy a helyszínre lakossági bejelentés alapján vonult ki, és a házban megtalálta a feldarabolt áldozatot, valamint a pszichiátriai kezelési nyilvántartásában szereplő Bryant. A közlemény szerint most vizsgálják "kettőjük kapcsolatának jellegét".

A The Sun szerint a feltételezett kannibált a gyilkosság felfedezése előtt néhány órával engedték ki egy ideggyógyintézetből. A szomszédok úgy tudják, hogy az áldozat is részesült korábban pszichiátriai kezelésben.

A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy a gyilkosság indokai közül "nem lehet kizárni a kannibalizmust..., valós lehetőségként merül fel, hogy a holttestet ételkészítés céljából darabolták fel és készítették elő". A házban állítólag számos kést és egyéb, fegyverként használható tárgyat találtak.