Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Megölte majd megette honfitársát

2004.10.07. 12:05
Egy korábban több rablásért elítélt brit férfi hamis papírokkal tartózkodott Spanyolországban, ahol véletlenül találkozott később szerencsétlenül járt honfitársával. A kannibál brit a gyilkosság után elfogyasztotta áldozata ehető testrészeit, a maradékokat pedig szemeteszsákokba rejtette.
Egy brit férfi írásos a Daily Mirror című lapnak elküldött vallomásában leírta, hogy megölte és megette egy honfitárást spanyolországi tartózkodása során. A negyvennégy éves férfit, Paul Durantot még 2004 februárjában vette őrizetbe a spanyol rendőrség, azzal gyanúsítva, hogy végzett a negyvenegy éves Karen Durrellel.

Isten szervírozott

"Miután megöltem, apró darabokra vágtam fel a testét, és az ehetőnek ítélt testrészeit elfogyasztottam" - írja vallomásában a kannibál brit. "Mielőtt megöltem Karent, elmondtam neki, azért jöttem Spanyolországba, hogy pedofilokat öljek és egyek meg. Ennél a pontnál zavarodtam meg. Abban kezdtem hinni, hogy Isten hozta őt el nekem..."

Durell a barátjával utazgatott Spanyolországban, amikor Calpe város egyik bárjában összefutottak és beszélgetésbe elegyedtek Duranttal - a találkozás azonban utólag végzetesnek bizonyult a nő számára.

A rendőrség később házkutatást tartott Durant calpe-i lakásában, ahol egy vérest kést és egy fűrészt találtak, amin emberi szövetmaradványok voltak, de a nő testét nem találták meg. A gyilkos vallomása szerint szemeteszsákokban helyezte el a maradványokat.

Fegyveres rablások

Durant, aki kétszer is ült börtönben fegyveres rablások miatt, 2003 decemberében szökött el a rendőrségi felügyelet alól (akkor is rablás miatt fogták el), és hamis útlevéllel Spanyolországba távozott, ahol februári elfogásáig bujkált.