Klaudia
-3 °C
3 °C

Eutanáziára hivatkozik a kannibál

2003.12.08. 20:33
A közönség kizárása mellett vetítették csak le a bíróságon a német kannibál önmagáról készített amatőr filmjét. A felvételeken látható, ahogy előbb megcsonkítja, majd megöli és feldarabolja áldozatát. A kannibál állítja, áldozata vágyott a halálra, így ő nem lehet gyilkos.
"Csak" eutanáziát követett el - állítja a perbe fogott német kannibál. Armin Meiwes állítása szerint az interneten keresztül lépet kapcsolatba áldozatával, Jürgen Brandes berlini mérnökkel. "Nekem ajándékozta a testét" - jelentette ki tárgyalásán a kannibál.

A hétfői tárgyalási napon a bíróság a közönség kizárása mellett levetítette azt az amatőr felvételt, melyen Meiwes a gyilkosság részleteit filmezte le. A képeken jól látható, ahogy levágja Brandes nemi szervét, majd agyonszúrja és bárddal feldarabolja a mérnököt.

A kannibál, bár mint elismerte "tabut tört, ezért vezekelnie kell", nem mutatott megbánást. Tette legvéresebb részleteit is aprólékos nyugalommal, szakszerűen mesélte el. Néha kuncogott, különösen, amikor a nyomozók hitetlenkedéséről beszélt.

Tavalyi őrizetbe vételekor már újabb áldozat után kutatott. :"Remélem, hogy újabb áldozatot találok, a hús már fogytán van" - írta levélben egy barátjának.

Meiwes nejlonzacskóba csomagolva lefagyasztotta a feldarabolt mérnök testrészeit. Többnyire ebédre vagy vacsorára evett emberhúst. Tervei szerint következő áldozatával együtt is fogyasztottak volna Brandes húsából.