Emőke
-4 °C
9 °C

A gyilkossággal gyanúsított osztálytárs bukkant a holttestre

2008.05.26. 09:25
A kaposvári Táncsics Gimnázium tizedikesei ölték meg a gyanú szerint osztálytársukat. A két fiú a Blikk információi szerint előre eltervezte a gyilkosságot, majd hogy ne legyenek gyanúsak, ők találták meg a holttestet.

Saját osztálytársai verték halálra a 17 éves Szabó Józsefet, a kaposvári Táncsics Gimnázium tanulóját. A gyilkossági ügy nyomozói már pénteken gyanúsítottként hallgatták ki K. M.-t és V. D.-t.

A Blikk információi szerint miután a diák eltűnt, pénteken az egész osztály részt vett a keresésében. Kutatott a korábbi barátjuk után K. M. és V. D. is, akik pontosan tudták, hol hever a holttest. Délután fél négykor V. D. és a társaságában lévő lány, B. "vette észre" a vízen lebegő testet a kaposvári Békástóban. V. D. eljátszotta, hogy felzaklatta a látvány, azonnal rendőr édesapjának telefonált, aki a tóhoz érkezve begázolt a vízbe, majd hátára fordította a testet, rögtön megismerte fia barátját. A Blikk szerint a férfiban fel sem vetődött, hogy a szerencsétlen fiú gyilkosa épp a saját gyermeke, aki néhány méterrel arrébb, könnyes szemmel üldögélt a parton. D. ott várt addig, amíg Jocó zokogó szülei megérkeztek és azonosították fiukat.

A nyomozók még az este kihallgatták az összes osztálytársat. A holttest megtalálásának körülményei egyre több gyanút ébresztettek. Néhány órával később pedig már gyanúsítottként hallgatták ki a két diákot. Úgy tudjuk, áldozatukat egy vasrúddal ütlegelték, majd a súlyosan sérült fiút a vízbe lökték, aki ekkor még utolsó erejét összeszedve az életéért könyörgött. Ekkor egy kővel dobták meg, majd magára hagyták. Az osztálytársaikhoz eljutott információk szerint a gyanúsított páros kihallgatásukon nevetgélve válaszolt a kérdésekre.