Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Őrizetbe vették a nyíregyházi rendőrkapitányt

2004.07.06. 17:45
Hivatali visszaélés gyanúja miatt kedden saját irodájában vették őrizetbe Pásztor Miklós rendőr ezredest, helyettesét és még egy rendőrt. A gyanú szerint az őrizetbe vett rendőrök szabálytalankodó autósoknak adták vissza vezetői engedélyüket jó pénzért.
Több rendbeli hivatali visszaélés gyanúja miatt kommandósok és ügyészségi nyomozók vették őrizetbe a nyíregyházi rendőrkapitányt, közbiztonsági helyettesét és egy beosztott rendőrt. Pásztor Miklós rendőr ezredest és helyettesét, Lutter Sándor alezredest a saját irodájában fogták el, majd a fővárosba szállították őket.

A szabolcsi megyeszékhely rendőrkapitánya és több beosztottja után a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának feljelentése nyomán indult nyomozás, tömegesen elkövetett, hivatali hatalommal való visszaélés gyanúja miatt.

Jogosítványokat adtak vissza

A HavariaPress értesülései szerint az őrizetbe vett rendőröket azzal gyanúsítják, hogy szabálytalankodó autósoknak adták vissza a vezetői engedélyüket jó pénzért, valamint gyorshajtásokat és más szabálysértési eljárásokat simítottak el jogellenesen.

Az összehangolt akció kedden reggel kezdődött, s a résztvevők - miután értesítették az eljárásról az országos rendőr-főkapitányt - összesen tizenöt járművel vonultak a szabolcsi megyeszékhelyre. Az ezredes és helyettese kihallgatását vélhetőleg délután kezdték meg a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalban. A hírügynökség információi szerint az ügyészségi nyomozók a kapitányság több más dolgozója ellen is vizsgálatot folytatnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!