Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Bíróság elé állnak a kaposvári tinédzser gyilkosok

2008.09.25. 09:11
Befejezte a nyomozást a Somogy megyei rendőrség a 2008 májusában elkövetett kaposvári diákgyilkosság ügyében. A két gyanúsított fiúból hamarosan vádlottak lesznek.

Vádemelési javaslattal adta át a Somogy Megyei Főügyészségnek a rendőrség azt a csaknem háromezer oldalas nyomozati anyagot, amelyet az osztálytársuk megölésével gyanúsított két kaposvári diák elleni eljárás során készítettek, közölte Egerváriné Lucza Gyöngyi, a megyei főügyészség szóvivője csütörtökön.

A dokumentáció kedden érkezett meg az ügyészségre, feldolgozását és a vádirat készítését a napokban elkezdik. Erre az ügyészségnek 30 napja van, amit a főügyész egyszer, további 30 nappal meghosszabbíthat. A szóvivő megjegyezte: várhatóan erre nem lesz szükség, ugyanis a vádiratot készítő ügyész folyamatosan felügyelte a nyomozást, így nem ismeretlen számára a nyomozati irat.

A 16 éves fiúk ez év májusában Kaposváron egy elhagyatott tóhoz csalták gimnáziumi osztálytársukat, ahol kővel, fával és egy vésővel brutális módon bántalmazták, majd az eszméletét vesztett fiút a tóba dobták; halálát nagy valószínűséggel fulladás okozta. A rendőrségen tett vallomásuk szerint a fiatalok azért ölték meg nagyatádi fiút, mert korábbi barátjuk "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük".

A gyilkosságot beismerő kaposvári és marcali fiú előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást, amelyet még az idén megtarthatnak.

A vizsgálatot a Baranya megyei rendőrök folytatták le, mivel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság elfogultságra hivatkozva - az egyik fiú édesapja az állomány tagja volt - átadta az ügyet a szomszédos megyének.

A fiatalokat tettükért akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhetik.