Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Bíróság elé állnak a kaposvári tinédzser gyilkosok

2008.09.25. 09:11
Befejezte a nyomozást a Somogy megyei rendőrség a 2008 májusában elkövetett kaposvári diákgyilkosság ügyében. A két gyanúsított fiúból hamarosan vádlottak lesznek.

Vádemelési javaslattal adta át a Somogy Megyei Főügyészségnek a rendőrség azt a csaknem háromezer oldalas nyomozati anyagot, amelyet az osztálytársuk megölésével gyanúsított két kaposvári diák elleni eljárás során készítettek, közölte Egerváriné Lucza Gyöngyi, a megyei főügyészség szóvivője csütörtökön.

A dokumentáció kedden érkezett meg az ügyészségre, feldolgozását és a vádirat készítését a napokban elkezdik. Erre az ügyészségnek 30 napja van, amit a főügyész egyszer, további 30 nappal meghosszabbíthat. A szóvivő megjegyezte: várhatóan erre nem lesz szükség, ugyanis a vádiratot készítő ügyész folyamatosan felügyelte a nyomozást, így nem ismeretlen számára a nyomozati irat.

A 16 éves fiúk ez év májusában Kaposváron egy elhagyatott tóhoz csalták gimnáziumi osztálytársukat, ahol kővel, fával és egy vésővel brutális módon bántalmazták, majd az eszméletét vesztett fiút a tóba dobták; halálát nagy valószínűséggel fulladás okozta. A rendőrségen tett vallomásuk szerint a fiatalok azért ölték meg nagyatádi fiút, mert korábbi barátjuk "eltávolodott tőlük, lekezelően, nagyképűen viselkedett, agresszíven bánt velük".

A gyilkosságot beismerő kaposvári és marcali fiú előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást, amelyet még az idén megtarthatnak.

A vizsgálatot a Baranya megyei rendőrök folytatták le, mivel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság elfogultságra hivatkozva - az egyik fiú édesapja az állomány tagja volt - átadta az ügyet a szomszédos megyének.

A fiatalokat tettükért akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?