Ábrahám
17 °C
29 °C

Elfogták a halálra vert kaposvári kisfiú apját

2008.03.28. 18:28
A Kaposvár melletti Som-hegyen elfogták annak a hároméves kisfiúnak az apját, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy a gyermeket ő verte agyon március 25-én. A férfi menekülni próbált a rendőrök elől.

A körözött férfit pénteken délután nem sokkal négy óra után fogták el Kaposvár melletti Som-hegyen egy erdős, bokros területen, jelentette be Bíró Gábor a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az apának kedden veszett nyoma, miután a hároméves kisfiú belehalt a bántalmazásba. A férfit nagy erőkkel kereste a rendőrség.

A felderítő csoport a Kaposvár környéki területeket is tüzetesen átvizsgálta, eközben akadtak nyomára. A férfi a rendőröket meglátva menekülni próbált, ám mintegy 500-600 méter után a rendőrök bekerítették. A gyanúsított még ekkor sem adta meg magát, fizikai kényszert kellett alkalmazni - tette hozzá Bíró Gábor.

A gyanúsított kihallgatását még pénteken, az őrizetbe vétel mellett megkezdték és kezdeményezik a bíróságnál az előzetes letartóztatását.

A férfi korábban már többször volt büntetve gyermekei bántalmazása miatt. Az anya, védve négy gyermekét az erőszakos apától, néhány hónapja egy dombóvári családotthonban kapott elhelyezést, ám a húsvéti ünnepekre visszajöttek Kaposvárra, hogy együtt legyen a család.

Az MTI értesülése szerint a három gyermeket ideiglenesen állami gondozásba vették a rendőrségi és a gyámhatósági vizsgálat lezárásáig. Az ügyben Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter a történtek miatt vizsgálatot rendelt el a Dél-Dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatalánál.

A rendőrség halált okozó testi sértés miatt indított eljárást a gyermeke bántalmazásával gyanúsított férfi ellen.