Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták a halálra vert kaposvári kisfiú apját

2008.03.28. 18:28
A Kaposvár melletti Som-hegyen elfogták annak a hároméves kisfiúnak az apját, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy a gyermeket ő verte agyon március 25-én. A férfi menekülni próbált a rendőrök elől.

A körözött férfit pénteken délután nem sokkal négy óra után fogták el Kaposvár melletti Som-hegyen egy erdős, bokros területen, jelentette be Bíró Gábor a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az apának kedden veszett nyoma, miután a hároméves kisfiú belehalt a bántalmazásba. A férfit nagy erőkkel kereste a rendőrség.

A felderítő csoport a Kaposvár környéki területeket is tüzetesen átvizsgálta, eközben akadtak nyomára. A férfi a rendőröket meglátva menekülni próbált, ám mintegy 500-600 méter után a rendőrök bekerítették. A gyanúsított még ekkor sem adta meg magát, fizikai kényszert kellett alkalmazni - tette hozzá Bíró Gábor.

A gyanúsított kihallgatását még pénteken, az őrizetbe vétel mellett megkezdték és kezdeményezik a bíróságnál az előzetes letartóztatását.

A férfi korábban már többször volt büntetve gyermekei bántalmazása miatt. Az anya, védve négy gyermekét az erőszakos apától, néhány hónapja egy dombóvári családotthonban kapott elhelyezést, ám a húsvéti ünnepekre visszajöttek Kaposvárra, hogy együtt legyen a család.

Az MTI értesülése szerint a három gyermeket ideiglenesen állami gondozásba vették a rendőrségi és a gyámhatósági vizsgálat lezárásáig. Az ügyben Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter a történtek miatt vizsgálatot rendelt el a Dél-Dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatalánál.

A rendőrség halált okozó testi sértés miatt indított eljárást a gyermeke bántalmazásával gyanúsított férfi ellen.