Eleonóra
-1 °C
2 °C

Telefonkártyákért ölték meg a kaposvári újságárusnőt

2005.06.29. 13:42
Letartóztattak egy kaposvári nőt, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy ő a gyilkosa a szombaton holtan talált újságárusnőnek. A 37 éves nőt gyors nyomozás után, még szombaton este elfogta a rendőrség, kedden pedig a kaposvári bíróság döntött az előzetes letartóztatásba helyezéséről.

Szombat reggel, nyolc óra előtt férje holtan találta a Füredi úti lakótelepen újságárusként dolgozó feleségét. A kiküldetésből hazatérő férfi miután nem találta otthon feleségét, az újságospavilont kinyitva fedezte fel a megfojtott nő holttestét.

Az asszonyt sokan ismerték a környéken, így nagyon sok lakossági bejelentés futott be a gyilkossággal kapcsolatban a nyomozókhoz, tudtuk meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Ezek alapján alig fél nappal a holttest megtalálása után már rendőrkézen volt a lehetséges elkövető.

Nyereségvágy

A rendőrség kiderítette, hogy az őrizetbe vett 37 éves nő azért követte el gyilkosságot, hogy pénzt szerezzen. A sajtóban szárnyra kapott találgatásoknak, amik szerint féltékenységi dráma állt volna a gyilkosság hátterében, a nyomozás adatai szerint nincs semmi alapjuk.

A nő játékszenvedélye miatt jelentős tartozást halmozott fel, ezért eltervezte, hogy megöli és kirabolja újságárust, derült ki a megyei rendőrkapitányság szerdai sajtótájékoztatóján. A gyilkos egy zsinórral fojtotta meg áldozatát, majd elvitte az aznapi bevételt és több száz, mobiltelefonhoz használt feltöltőkártyát. A rendőrség szerint a nő a kártyák eladásával szerette volna rendezni tartozásait.

A nyereségvágyból elkövetett emberöléssel meggyanúsított nő megtagadta a vallomástételt a rendőrségen. Ennek ellenére a kaposvári bíróságon megalapozottnak találták a nyomozás eredményeit, és ügyészségi indítványra kedden előzetes letartóztatásba helyezték a rablógyilkosság gyanúsítottját.