Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömegkarambol Budapesten

2008.09.16. 17:52
Tömeges karambol történt kedd délután a főváros XI. kerületében, ahol egy BKV-busz nekihajtott több parkoló autónak. A balesetben ketten megsérültek.

A Móricz Zsigmond körtér Villányi úti buszfordulójánál egy 153-as jelzésű busz eddig ismeretlen okból hátulról nekihajtott egy várakozó taxinak, amelyet rátolt egy másik parkoló taxira - mondta Kis-Guczi Péter az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

A busz továbbtolta a roncsokat az előttük parkoló kisteherautóba, azt pedig egy pénzszállító furgonba. A pénzszállító nekiment egy autónak, ami egy másik személyautóba nyomódott.

Nézze meg képeinket!

A balesetben a két taxisofőr sérült meg. Az egyik taxit a busz a másik tetejére tolta fel. A BKV szóvivője úgy nyilatkozott, hogy mind a hat gépkocsi tilosban parkolt a helyszínen.

"Ültem az autóban és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy hátulról belém jönnek, egy nagy durranás és a kocsimat úgy nyomja össze (a busz), mintha papírból lenne az egész" - idézte fel az ütközés pillanatát Lapis Balázs, aki 32 éve dolgozik taxisofőrként. Ő ült abban az autóban, amellyel először ütközött az autóbusz. A taxis az MTI-nek telefonon elmondta: minden nap megáll a Villányi útnál, a buszvégállomásnál, ahol ugyan ki van téve a "Megállni tilos!" tábla, de várakozni lehet.

A taxis szerint az volt a szerencséje, hogy a busz az autóját az előtte parkoló autó alá nyomta, vagyis az előtte álló kocsit feltolta az övére. "Egészen nyomott, nyomott, a másik taxit teljesen feltolta az enyém tetejére, beszakadt a szélvédő, már majdnem a fejemen volt a tető. Utána az egész belement a teherautóba" - emlékezett vissza.

Lapis Balázs beszámolója szerint a tehetetlenség érzése volt a legrosszabb a balesetben. "Nyomtam a féket, mindent, nem akartam elhinni, hogy ilyen ereje van, mintha nem is lett volna előttem semmi, úgy tolt". Mint elmondta, a busz motorja fel volt pörögve, a buszsofőr pedig rémülten nyomta a féket, de a busz nem állt meg.

A balesetben két ember könnyebben sérült meg, kórházba szállították őket megfigyelésre, közölte Kormos Endre, a Budapesti rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A rendőrök a forgalmat a Ménesi útra és a Bartók Béla útra terelik.

A BKV közleményben tudatta: az ügyben igazságügyi-műszaki szakértő bevonásával azonnali vizsgálatot rendeltek el. A részletekről a vizsgálat után adnak tájékoztatást.