Karambolsorozat Pest megyében, két halott

2006.06.05. 14:45
Halálos közúti baleset történt hétfőn délben a 4-es főút Abonyt elkerülő új szakaszán. Egy feltehetőleg szabálytalanul előző Honda frontálisan ütküzött egy szemből jövő autóval, a roncsokba további járművek is beleütköztek.

Ketten meghaltak abban a tömeges közlekedési balesetben, amely az Abonyt elkerülő úton történt hétfőn, nem sokkal dél után, a 4-es főút 92-es kilométerszelvényében, mondta el az Indexnek Lukácsi Zsuzsa százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Két halott

A főúton egy Honda előzött meg egy Szolnok felől Budapest irányába haladó Skodát, eközben áttért a szembejövő sávba, ahonnan már nem tudott visszamanőverezni, és frontálisan ütközött a szemből érkező Seattal. Az autók sofőrjei a helyszínen életüket vesztették, egy-egy utasuk megsérült.

A megelőzött Skoda sofőrje, hogy elkerülje az ütközést, félrerántotta a kormányt, nekiütközött a szalagkorlátnak és az árokba borult. A sofőr megsérült a borulás következtében.

A szemközti sávban egy Peugeot és egy Honda is érkezett ekkor, sofőrjeik már nem tudták elkerülni az ütközést és belecsúsztak az úton lévő roncsokba.

A helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták a négyes főutat, a forgalmat Abonyra terelték a rendőrök. Az elsődleges feltételezések szerint szabálytalan előzés miatt következett be a tragikus baleset, a pontos okokat szakértők segítségével vizsgálja a ceglédi kapitányság.

A két halálos áldozat kilétéről egyelőre nincsenek információk, a sérülteket a szolnoki kórházba szállították a mentők, állapotukról még nincsenek közlebbi információk.

Öten sérültek egy másik frontális karambolban

Öten sérültek meg vasárnap éjszaka, amikor két gépkocsi frontálisan ütközött a hetes főúton Galambok közelében, értesült a HavariaPress. A kis-balatoni település felő Zalasárszeg irányába haladt éjszaka fél kettőkor egy nagykanizsai gépkocsivezető, aki Volkswagen Polojával négy utast szállított. A galamboki elágazás közelében egy előzés során rosszul ítélte meg a rendelkezésre álló távolságot, majd, hogy a szemből érkező Ladával való ütközést elkerülje, megpróbált visszatérni az előzni kívánt teherautó mögé.

A Lada vezetője az ütközés elkerülése érdekében fékezett, de a kocsi emiatt kifarolt az útpadkára, majd a két kocsi összeütközött. A baleset során hárman súlyos, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. A baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálatot indított.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön