Egész éjjel keresték a nagymarosi karambolsorozat okozóját

2006.06.30. 10:15
Szabálytalan előzés közben több autóval is ütközött egy BMW csütörtökön este a 12-es főúton. A BMW utasa a helyszínen meghalt, a balesetben összesen négy ember sérült meg. A balesetet okozó középkorú férfinak nyoma veszett, hajnalban találták meg.

Péntek hajnalban elfogták azt a 36 éves német férfit, aki csütörtökön este halálos balesetet okozott Nagymaros közelében majd elmenekült a helyszínről, tudta meg az Index a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától.

Este hét óra előtt egy német rendszámú BMW a 12-es főúton haladt Verőce felől Nagymaros irányába, mikor a tizenegyes kilométernél egy előzést követően több autónak is nekiütközött.

A BMW előbb oldalról összekoccant az egyik szemből jövő autóval, majd a saját sávjába visszatérve hátulról nekirohant egy másik kocsinak. Az ütközés következtében a BMW újra visszasodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan nekicsapódott egy másik autónak, jelentette a HavariaPress hírügynökség.

A BMW utasa a helyszínen meghalt, az összetört autókban összesen hat ember sérült meg, két embert könnyű, kettőt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

A rendőrség kiérkezte után kiderült, hogy a BMW sofőrje - magára hagyva halott utasát és a többi sérültet - eltűnt a helyszínről. A balesetet az elsődleges adatok szerint a BMW szabálytalanul előző sofőrje okozta, mondta az Indexnek Karancsi Zoltán, a Pest Megyi Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A súlyosan sérült férfit egy nagymarosi kempingben látták, és a bejelentésre kiérkező rendőrök őrizetbe vették. A férfi jelenleg kórházban van súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel, rendőrök vigyáznak rá. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban volt, amikor elmenekült a baleset helyszínéről, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a halálos karambolsorozat körülményeit.

A balesetben nem játszott szerepet semmiféle időjárási körülmény, a sofőr mellett ülő, 29 éves dunaharaszti nőt az sem mentette meg, hogy biztonsági öve be volt kapcsolva. A német állampolgárságú férfi bejelentett magyarországi lakhellyel rendelkezik, a rendőrség információi szerint Nagymaroson vannak üzleti érdekeltségei.

  • Hírek
  • Támogatások