Jácint
17 °C
31 °C

Rendőrségi csapatszállító karambolozott Borsodban

2008.09.28. 15:27
Egy Volkswagen és egy rendőrségi furgon karambolozott vasárnap a 26-os számú főúton. A személyautó vezetője életét vesztette, de a feltételezések szerint nem a balesetben lelte halálát, hanem rosszul lett vezetés közben.

Rendőrségi csapatszállító autó és egy Volkswagen személygépkocsi ütközött Borsod megyében, Sajószentpéter és Kazincbarcika között vasárnap kora délután.

A személyautó az ütközés előtt bizonytalanul, cikk-cakkban, beszitálva haladt, a rendőrségi csapaszállító jármű vezetője hogy elkerülje az ütközést, jobbra lehúzódott az út szélére, de a balesetet már nem tudta elkerülni, az autó oldalával ütközött.

A személykocsiban a vezető - egy 47 éves férfi - életét vesztette, a mellette ülő 14 éves lány könnyebb sérülést szenvedett. Szintén könnyebben sérült meg a rendőrségi autó sofőrje, ő egyedül volt a járműben.

Vélhetően a személyautót vezető férfi rosszul lett a volán mögött, és nem az ütközés miatt veszette életét - legalábbis erre következtet a rendőrség abból, hogy "cikk-cakkban" haladt az autó. A kislány jelenleg nincs kihallgatható állapotban, így egyelőre nem lehet megerősíteni ezt a feltételezést.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az esetet. A helyszínelés idejére lezárták a 26-os számú főútat Kazincbarcika és Sajószentpéter között.