Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Tömeges karambol Seregélyesnél

2003.02.28. 10:18
Két autóbusz és egy kamion ütközött pénteken reggel Seregélyesnél; a balesetnek tizenkét sérültje van - tájékoztatta az MTI-t a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője, Pavelcze László.
A balesetet az okozta, hogy a járművek egy korábbi karambol miatt lassítottak és egymásba futottak. Seregélyesnél a vasúti átjáróban ugyanis a kamion és a buszok ütközése előtt néhány perccel egy személygépkocsival ütközött egy vonat.

A gépkocsiban senki nem tartózkodott, utasainak és a vezetőnek időben sikerült kiugrania az autóból.

Seregélyesnél mindkét irányba áll a forgalom. Információink szerint a baleset helyszínéről tíz könnyű sérültet a Fejér megyei Szentgyörgy Kórházba szállítottak a mentők. Két ember szenvedett súlyos sérüléseket.

Az Index információi szerint egy személyautó sofőrje későn vette észre a vasúti átjáró piros jelzését, és hogy elkerülje az ütközést a sorompó előtt várakozó rendőrautóval, ráhajtott a sínekre.

"A kollégám kétségbeesetten kiabálta a sofőrnek, hogy gyorsan szálljon ki a kocsiból - mondta érdeklődésünkre R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. - A férfi az utolsó pillanatban ugrott ki, autóját 300 méteren keresztül tolta maga előtt a gyorsvonat."

A másik baleset 1 kilométerrel távolabb történt, ahol is egy csuklós busz beleszaladt a forgalomkorlátozás miatt kialakult kocsisorba. A busz egy kamionnak, az egy újabb csuklós busznak ütközött, mely így egy személyautót tolt meg.

  • Vennék
  • Hírek