Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Tizenegy halottja van a szombati baleseteknek

2005.06.05. 10:40
A katasztrófavédelem adatai szerint összesen tizenegy halálos áldozata és huszonegy sérültje van azoknak a közúti baleseteknek, amelyek szombaton országszerte történtek. A legtöbb baleset frontális ütközés volt. A tűzoltókat 237 esetben riasztották a nap folyamán.

Tizenegyre halálos áldozata van a szombaton országszerte történt közúti baleseteknek. Az adatok pontosítására az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője közölte, a balesetekben összesen huszonegyen sérültek meg.

Bács-Kiskun megyében két baleset történt

Dobson Tibor elmondta, elsőként Bács-Kiskun megyében riasztották a tűzoltókat szombaton hajnalban, amikor Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa között egy személyautó fának ütközött. A balesetben a 27 éves sofőr, egy 34 éves férfi, illetve egy 21 éves nő szörnyethalt, és a hátsó ülésen ülő 19 éves lányt súlyos sérülésekkel szállították a kecskeméti kórházba.

Szintén szombaton hajnalban Bács-Kiskun megyében az 51-es úton Taksony belterületén egy sóderszállító tehergépjármű ütközött személyautóval. Az utóbbi jármű 58 éves sofőrje a helyszínen meghalt.

Pest és Csongrád megyében árokba borultak

Lukácsi Zsuzsa, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombaton elmondta, Pest megyében is történt baleset hasonló időben. Göd és Sződliget között a 2/A jelzésű úton egy szlovák személyautó az árokba hajtott. Az autó utasai közül egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült.

A reggeli órákban a Csongrád megyei Deszk és Klárafalva között frontálisan ütközött két személyautó a 43-as út 12-es kilométerszelvényénél. A balesetben két ember meghalt, másik kettő pedig megsérült. A megyei rendőr-főkapitányság illetékese szerint az egyik autó Szeged felől Makó irányába haladt. Egy balra ívelő kanyarban kisodródott, majd ellenkormányzott, ezért áttért a menetirány szerinti jobb oldalra, ahol frontálisan ütközött a másik autóval. A szombat reggeli balesetek körülményeit még vizsgálják.

Szintén szombaton kora este Csongrád megyében, a 45-ös út 49-es kilométerszelvényénél Hódmezővásárhely külterületén egy személyautó hajtott az árokba, egyelőre nem tudni, miért. A balesetben egy ember meghalt.

Motororos balesetek Nógrád és Veszprém megyében

A Nógrád megyei Litke és Nógrádszakál között szombaton este egy motorkerékpár ütközött össze személyautóval. A balesetben egy ember meghalt, egy pedig megsérült. Budapesten a III. kerületi Pünkösdfürdő utca és Királyok útja kereszteződésében hasonló időben két személyautó ütközött össze. A balesetnek egy halálos áldozata van, és egy ember megsérült.

Szombaton éjfél előtt a Veszprém megyei Balatonalmádi külterületén egy robogó ütközött össze egy autóbusszal. A motoros a helyszínen meghalt, a buszon utazók nem szenvedtek sérülést.

Dobson Tibor hozzátette, szombaton összesen 237 kivonulást hajtottak végre a tűzoltók, ennek fele tűzeset, másik fele műszaki mentés volt.