Huba
17 °C
33 °C

Karóval verte agyon a krumplitolvaj a gazdát

2006.07.19. 13:37
Pár óra alatt elfogta a rendőrség azt a kisvárdai fiatalembert, aki a gyanú szerint agyonvert egy idős anarcsi férfit.

Elfogták azt a 21 éves kisvárdai fiatalembert, aki - a gyanú szerint - kedden karóval agyonvert egy 69 éves férfit anarcsi gyümölcsöskertjében.

Az emberölés gyanúja miatt őrizetbe vett gyanúsított egy 12 éves gyerek társaságában burgonyát készült lopni az idős ember kertjében, áll a rendőrség közleményében. A gazda azonban megjelent a kertben, és megzavarta a tolvajokat.

Az idős ember felszólította a behatolókat, hogy távozzanak a kertjéből, erre az idősebbik tolvaj szembe fordult vele, karót ragadott, és verni kezdte a gazdát, többször fejbe is ütötte áldozatát. A tolvajok végül nem vittek el semmit a kertből, tájékoztatta az Indexet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa.

A brutálisan megvert majd magára hagyott férfit kora délután találták meg hozzátartozói, akik keresni kezdték, miután nem tért vissza a kertből. Az idős ember azonban ekkorra belehalt sérüléseibe.

A forró nyomon elinduló megyei rendőrök néhány óra alatt elfogták a fiatalembert, aki nem volt ismeretlen a nyomozók előtt: ellene nyolc rendbeli lopás miatt folyik eljárás a Kisvárdai Rendőrkapitányságon. A férfi kihallgatása során beismerte a gyilkosság elkövetését.