Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Női beosztottait molesztálta az ezredes

2002.03.13. 09:30
Női beosztottjainak molesztálása miatt, alárendelt megsértésének bűntettének vádjával áll bíróság elé szerdán Csizmadia Géza ezredes, várpalotai parancsnok. Ha bűnösnek találja a bíróság, az ezredes három évet kaphat.
Erkölcsi okokból zárt ajtók mögött, a nyilvánosság kizárásával kezdődött el szerda reggel Csizmadia Géza ezredes ügyének tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Csizmadia Géza ezredes 1999-ben lett a HM Központi Gyakorló és Lőtérparancsnokság Várpalota alakulatának parancsnoka. A katonai ügyészség vádindítványa szerint "ezt kihasználva, ettől kezdve lényegében 2001. őszéig folyamatosan, több női beosztottjával szemben olyan magatartást tanúsított, amely súlyosan sértette azok emberi méltóságát".

A vádindítvány szerint Csizmadia Géza csókolgatni, ölelgetni próbálta női beosztottjait, a szoknyájuk alá nyúlt, megfogta mellüket, ráütött a fenekükre, szexuális kapcsolat kialakítását helyezte kilátásba illetve megesett, hogy egyikükkel azt közölte: felfekteti a tárgyalóasztalra és megerőszakolja.

Mindezek miatt a sértettek női mivoltukban is megalázva érezték magukat és családi konfliktusaik is kialakultak. A vádban szereplő több alárendelt sérelmére elkövetett bűntett büntetése a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztés. Az öt nő közül három, nem vagyoni kártérítésként emelett százezer forintot is követel az ezredestől.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!