Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Női beosztottait molesztálta az ezredes

2002.03.13. 09:30
Női beosztottjainak molesztálása miatt, alárendelt megsértésének bűntettének vádjával áll bíróság elé szerdán Csizmadia Géza ezredes, várpalotai parancsnok. Ha bűnösnek találja a bíróság, az ezredes három évet kaphat.
Erkölcsi okokból zárt ajtók mögött, a nyilvánosság kizárásával kezdődött el szerda reggel Csizmadia Géza ezredes ügyének tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Csizmadia Géza ezredes 1999-ben lett a HM Központi Gyakorló és Lőtérparancsnokság Várpalota alakulatának parancsnoka. A katonai ügyészség vádindítványa szerint "ezt kihasználva, ettől kezdve lényegében 2001. őszéig folyamatosan, több női beosztottjával szemben olyan magatartást tanúsított, amely súlyosan sértette azok emberi méltóságát".

A vádindítvány szerint Csizmadia Géza csókolgatni, ölelgetni próbálta női beosztottjait, a szoknyájuk alá nyúlt, megfogta mellüket, ráütött a fenekükre, szexuális kapcsolat kialakítását helyezte kilátásba illetve megesett, hogy egyikükkel azt közölte: felfekteti a tárgyalóasztalra és megerőszakolja.

Mindezek miatt a sértettek női mivoltukban is megalázva érezték magukat és családi konfliktusaik is kialakultak. A vádban szereplő több alárendelt sérelmére elkövetett bűntett büntetése a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztés. Az öt nő közül három, nem vagyoni kártérítésként emelett százezer forintot is követel az ezredestől.