Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Mégsem csaltak a lézerszkennert használók

2004.12.05. 08:31
Megtarthatja nyereményét az a trió, mely márciusban a londoni Ritz hotel kaszinójában a gyanú szerint lézerszkennerrel és mikroszámítógéppel számolta ki a nyerőszámokat - írja a BBC Online. A két szerb férfi és egy magyar nő 1,3 millió (460 millió forint) fontot nyert.
Mégsem szegte meg a törvényeket az a két szerb férfi és egy magyar nő, akiket idén márciusban vett őrizetbe a brit rendőrség, mert segédeszközt használtak egy kaszinóban - adta hírül a BBC Online. A rendőrség döntése szerint a tiró megtarthatja a 1,3 millió fontos (460 millió forint) nyereményét is.

Mint az Index korábban hírt adott róla, a trió idén márciusban játszott a londoni Ritz hotel kaszinójában. A banda tagjai egy mobiltelefonba rejtett lézerszkennerrel figyelték a rulett kerekét. A telefon egy mikroszámítógépre továbbította az adatokat, ami kiszámolta, hova eshet a golyó. A gép visszaküldte a számot a telefonra, amit a hármas aztán megjátszott.

A rendőrség most vádemelési javaslat nélkül zárta le az ügyet. A háromtagú banda az első este százezer, a második este egymilliókétszázezer fontot nyert. A rendőrség már akkor nem tudta mivel vádolni a triót, mert a módszer nem sértette a kaszinó szabályait, hiszen nem befolyásolta a pörgést, vagy a golyó útját.