Gusztáv
-4 °C
1 °C

Elítélték a kaszinós gyilkost

2008.05.23. 18:15
Személyiségzavaros, de nem elmebeteg az a férfi a bíróság szerint, aki az egyik soproni kaszinó két alkalmazottját fejbe lőtte. A játékszenvedélyét fékezni képtelen gyilkos ezután hidegvérrel egy másik szerencsejáték-üzemben verte el az öléssel szerzett pénzt. A bíróság (első fokon) úgy döntött: hátralévő éveit börtönben kell töltenie.

Részben előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte pénteken a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság nem jogerősen azt a 30 éves férfit, aki két évvel ezelőtt megölte az egyik soproni kaszinó két alkalmazottját. A férfi a játékgépeket üzemeltető Luxor kaszinó 29 éves női alkalmazottját annak lakhelyén, a 21 éves férfi alkalmazottat pedig a játékteremben lőtte le.

A többszörösen büntetett előéletű férfi gyakorta kölcsönpénzből élte ki játékszenvedélyét, 2006. február 7-én szintén hitelből játszott. Miután a pénze elfogyott, a kaszinó alkalmazottjától kért kölcsön, de a nő nem adott. A hölgyet egyébként jól ismerte, ezért az esti órákban felkereste őt a lakhelyén, és ismételten pénzt követelt. A nő másodszor is megtagadta a kérését, ekkor a férfi a nála lévő pisztollyal hidegvérrel tarkón és hátba lőtte. Az áldozat pénzével visszament a kaszinóba, s az összeget eljátszotta.

Azután a még munkáját végző fiatalembertől próbált kölcsönhöz jutni, de nem járt eredménnyel. A 21 éves alkalmazottat fejbe lőtte, és mintegy 400 ezer forintos zsákmánnyal távozott. Lakhelyén rendbe szedte ruháit, majd a kópházi kaszinóhoz taxizott és a gyilkosság árán szerzett pénzzel játszott tovább. A rendőrök a helyiek bejelentése alapján fogták el a férfit.

Köszler Ferenc, az eljáró tanács elnöke az ítélet indoklásában elmondta: az elkövető személyiségzavaros, de nem elmebeteg az elmeszakértők szerint. Tetteinek következményeit fel tudta mérni. A tettes beismerése csak részleges volt. A bíróság indokoltnak látta a legsúlyosabb ítélet kiszabását. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, az elítélt enyhítésért fellebbezett.