Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Miniszteri utasításra közvetítik a vébédöntőt a laktanyákban

2002.06.28. 09:25
Juhász Ferenc honvédelmi miniszter elrendelte, hogy valamennyi alakulatparancsnoknak biztosítania kell a mérkőzések megtekintésének technikai hátterét a sorállományú katonák számára. Az erre vonatkozó parancsot Fodor Lajos vezérezredes, vezérkari főnök adja ki.
A hét végén tartják a japán-dél koreai közös rendezésű futball-világbajnokság két legfontosabb mérkőzését: szombaton a bronzéremért az egyik házigazda, Dél-Korea válogatottja lép pályára Törökországgal szemben, vasárnap pedig a brazil-német döntőt rendezik meg.

"A helyőrségi klubszobákat ki kell nyitni"

Szombat és vasárnap ugyan pihenőnap a honvédségnél is, amikor lehetőség szerint sok sorállományú katonát hazaengednek, de a különféle szolgálatok ellátására így is sokan maradnak a laktanyákban. A miniszteri utasítás azokra vonatkozik, akiknek éppen nem kell szolgálatot ellátniuk, például ebben az időpontban őrségben lenniük - értesült a Népszabadság.

Az utasítás szerint az alakulatparancsnokoknak lehetővé kell tenniük ezen a két napon a laktanyákban, hogy rendelkezésre álljanak a közvetítés technikai feltételei. A legtöbb helyen ez azt jelenti, hogy a helyőrségi klubszobákat, ahol a tévék vannak, ki kell nyitni a mérkőzés idejére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!