Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Lezuhant egy utasszállító Szudánban: 116 halott

2003.07.08. 09:04
Rögtön felszállás után kedden lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép Szudánban.
A helyi rádió szerint a reggeli katasztrófának 116 halálos áldozata van, a gép 11 főnyi személyzete és 105 utas. A halottak teljesen összeégtek. Az utasok kilétéről a hatóságok egyelőre nem közöltek információkat, így nem tudni, hogy voltak-e közöttük külföldiek. A szerencsétlenséget túlélte egy kétéves gyermek, akit jelenleg kórházban ápolnak, és állapota kielégítő.

A szudáni hírügynökség közlése szerint a Boeing 737-es belföldi járat volt, a vörös-tengeri Port-Szudán kikötőjéből a szudáni fővárosba, Kartúmba tartott. A gép kapitánya rögtön a felszállás után jelezte, hogy problémát érzékel és azonnal visszatér a repülőtérre, de röviddel bejelentkezése után a szerencsétlenség már be is következett. A repülőgép lakatlan területre zuhant 5-6 kilométerre Port-Szudán repülőterétől.

A szudáni televízió értesülései szerint a balesetet technikai meghibásodás okozta. Joseph Malval, a szudáni polgári repülés minisztere közölte: szakértői csoport érkezett Port-Szudánba, hogy kivizsgálják a szerencsétlenség okát.