Ágnes
-1 °C
2 °C

A katonai szilikonmell ellen tüntettek Hollywoodban

2004.08.19. 16:00
Mary Carey pornószínésznő és egy pornóipari cég elnöke voltak a vezéralakjai annak a szerdai megmozdulásnak, amelyet az amerikai hadsereg katonái és családtagjaik számára felajánlott, ingyenes plasztikai beavatkozás ellen tartottak. A szervezők szerint egyrészt a hadsereget népszerűsítő intézkedés az adódollárok esztelen elherdálása, másrészt a valódi mellek jobbak.
Mary Carey
Hollywoodban tüntetett szerdán az Egyesült Államok hadseregének újonccsábító intézkedése ellen egy, a szilikonmellek ellen tevékenykedő csoport, Mary Carey, egykori pornószínésznő és volt kaliforniai kormányzójelölt vezetésével, adta hírül a Reuters. Július végén derült ki, hogy az amerikai sereg lehetővé tette a katonáknak és családtagjaiknak, hogy ingyenes plasztikai kezeléseken vehessenek részt.

Lőszert, nem cicit!

A tüntetők szerint a seregnek "lőszerre, nem cicikre" kellene költenie az adófizetők pénzét. "A nőknek természet adta testükkel kéne elégedettnek lenniük" - mondta a huszonnégy éves Carey egy toborzóirodában a Sunset Boulevardon, miután a tüntetésen felfedte kebleit. Carey szavait és tetteit néhány, a közelben összegyűlt férfi éljenzése kísérte, az arra járó autók tülköltek, látván a feliratot: "Dudálj, ha szereted a természetes melleket!" A zöld sortot és melltartót viselő kormányzójelölt minden jelenlévőt biztosított arról, hogy az ő mellei természetesek.

A megmozdulást a Kick Ass Pictures nevű pornóipari cég elnöke, Mark Kulkis szervezte, aki elmondta, azért ellenzi a katonai szilikonmelleket, mert egyrészt ez az adófizetők pénzének esztelen elherdálása, másrészt nem szereti műmelleket. "Száz százalékig támogatjuk a hadseregünket. Részben azért tiltakozunk itt, mert szerintünk sokkal jobb lenne, ha a katonák alapvető szükségleteire fordítanák az adódollárokat" - mondta.

"Alapjáraton is ellenzem a mellműtéteket, de ha az adófizetők pénzéből állják, akkor még inkább. Ez az ügy nagyon közel áll a szívemhez." A Kick Ass filmjeiben - állításuk szerint - egy színésznőnek sincsen szilikonmelle.

Szilikonellenes katonanő

A tüntetés díszvendége a texasi illetőségű Jennifer Zandstra volt, akit két hete, érdemei elismerése mellett szereltek le a seregből. A Kick Ass szilikonellenes hirdetményére jelentkező katonalány 500 dolláros csekket vett át Careytől és Kulkistól, de udvariasan visszautasította a színésznő felkérését, hogy szerepeljen következő filmjében.

Az események helyszínéül szolgáló toborzóiroda szóvivője nem kívánta kommentálni az akciót.