Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Három halott a Katrina hurrikánban

2005.08.26. 12:15
Bár alig számít hurrikánnak, így is négy és fél méteres szökőárat és hatalmas esőzéseket hozott a Katrina Floridában. A viharban eddig hárman haltak meg.

Hárman meghaltak a Katrina hurrikánban Floridában, jelentette a BBC. Az 1-es erősségű, 130 kilométer/órás sebességgel lecsapó vihar Florida legsűrűbben lakott partvidékén, Észak-Miami és Fort Lauderdale között érte el a szárazföldet.

A trópusi viharként érkező Katrina alig pár órával a partra érés előtt erősödött hurrikánná. A floridaiak a figyelmeztetések hatására nagy készleteket halmoztak fel üzemanyagból, ivóvízből és élelmiszerből.

Az elővigyázatosság jól is jött, hiszen bár a Katrina gyenge hurrikánnak számít, így is négy és fél méteres dagályt okozott. A szökőár elöntötte a tengerparti lakóövezeteket. Az esőzések is nagy gondokat okoztak, a hirtelen lezúduló négyszáz milliméteres csapadék is áradásokat okozott, jelentette a BBC.

A viharban hárman vesztették életüket. Egy húszéves fiatalember autójára fa dőlt, egy hetvenkilenc éves férfi is a vihar miatt szenvedett halálos közúti balesetet. Egy 54 éves férfit egy kidőlő fa ütött agyon otthona mellett Plantationben.

A meteorológusok szerint a vihar Florida felett veszíteni fog az erejéből, de a Mexikói-öbölben erőt gyűjthet és újra lecsaphat Floridára, ezúttal az északi, öbölparti területekre, írja a BBC.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!