Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Újabb beteg halt meg tüdőgyulladásban a kecskeméti kórházban

2007.05.22. 18:46
A kecskeméti kórházba szombaton került 15 beteg közül nyolc szenved tüdőgyulladásban, öt torokgyulladásban, kettő mandulagyulladásban. Éjjel három gyereket is bevittek, mert nagyon köhögtek, és szintén éjjel egy újabb beteg halt meg.

Valamilyen baktérium okozhatta azoknak a halálát, akik az elmúlt napokban elhunytak a kecskeméti kórházban. Az egészségügyi intézményben 15 beteget kezeltek tüdőgyulladás és más gyulladások tüneteivel. Nyolc szenved tüdőgyulladásban, öt torokgyulladásban, kettő mandulagyulladásban.

A betegek késői orvoshoz fordulása, az ennek következtében elmaradt illetve késve kezdett terápia, valamint alapbetegségük következményeként haltak meg ketten, olvasható a kórház közleményében. Három gyermeket az éjszaka vittek köhögés miatt a kórházba, hangzott el az RTL Klub híradójában.

A közlés szerint a tüdőgyulladásban szenvedő beteg vizsgálati mintájából egy olyan baktériumot azonosítottak, amely a tüdőgyulladások egyik leggyakoribb kórokozója. A kitenyésztett baktériumok antibiotikum érzékenységének megfelelően az esetek jól kezelhetőek, írták.

A megbetegedésekért felelős kórokozó kimutatásáig a kórházban szigorú izolációs intézkedéseket vezettek be. Mint írták, az azonnali járványügyi kivizsgálás eredményeképp megállapítható, hogy a járványt megelőző hónapokban az érintettek közül senki nem járt külföldön és a családban aktív katonai szolgálatot teljesítő személy nincs.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal közlése szerint egy nagy létszámú, háromgenerációs kecskeméti családban május 8. és 19. között halmozódtak a légúti megbetegedések.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!