Viola
-5 °C
-2 °C

Ketten haltak meg tüdőgyulladásban Kecskeméten

2007.05.21. 08:14
A kórház szerint egy hajléktalan rokon, nem pedig egy külföldről hazaérkezett katona lehetett a baktériumhordozó, annak a fertőzésnek, amely miatt tucatnyian kerültek kórházba Kecskeméten. Ketten belehaltak.

Rejtélyes betegség miatt került kórházba egy kecskeméti család több tagja a hétvégén. Egyikük - egy 45 éves férfi - már meghalt, két családtagot pedig jelenleg is az intenzív osztályon, válságos állapotban kezelnek a kecskeméti megyei kórházban.

A tünetek szerint a tüdőgyulladáshoz hasonló kór miatt lezárták a kórháznak azt a szárnyát, ahol a családot elhelyezték. Kizárólag orvosok és ápolók léphetnek be a kórtermekbe. Az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézet igazgatója, Mucsi Gyula szerint a fertőző betegség nem olyan jellegű, ami tisztiorvosi hatósági intézkedést igényelne, azok az intézkedések, amelyeket a kecskeméti kórház vezetése hozott, egyelőre elegendőek a betegség kezelésére.

Az esetről beszámol a Népszabadság is, amely hozzáteszi, hogy tizennégy személy fekszik hasonló tünetekkel a belgyógyászaton. A lap úgy tudja, a család több tagja is katonaként szolgál, közülük van, aki külföldön dolgozott korábban.

Az MTI-nek nyilatkozva, a megyei kórház szóvivője azt mondta, 16 emberben tüdőgyulladást okozó baktériumot izoláltak. Feltételezhető, hogy a két héttel korábban, a városközpontban egy bokorban talált, hasonló megbetegedésben elhunyt hajléktalan lehetett a baktériumhordozó, mert a nő is a kórházba szállítottak családjához tartozott, és érintkezett a rokonsággal, mondta Horváth Attiláné.

A szóvivő beszámolt arról, hogy a lezárt belgyógyászati osztályon kezelés alatt lévő betegek állapota javult. Mint hangsúlyozta, a család minden tagja tüdőgyulladásban betegedett meg, mert ugyanazt a baktériumot mutatták ki mindannyiuk szervezetében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!