Bernadett
-2 °C
4 °C

Meztelenül menekült meggyilkolt anyja lakásából

2005.01.05. 10:28
Emberölés gyanúja miatt indult nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen Kecskeméten, miután holtan találtak földszinti lakásában egy idős asszonyt. A halálesetre azután derült fény, hogy a lakásból ruhátlanul futott az utcára a nő zavartan viselkedő fia.

Szerdán hajnalban Kecskeméten a József Attila utca egyik társasházának lakói arra lettek figyelmesek, hogy az egyik földszinti lakásból nagy zajt csapva egy meztelen férfi ugrott ki az utcára. A lakók mentőt hívtak a zavart viselkedésű férfihoz, áll a rendőrség szerdán kiadott közleményében. A ruhátlan férfit a Magyar Honvédség Kecskeméti Repülőkórházába szállították.

A nyitott lakásban az ott lakó 71 éves idős nőt holtan találták. Kiderült, hogy a lakásból kiugró 52 éves férfi az elhunyt asszony különélő fia, a nőt pedig leszúrták. A férfit a házban lakók már hosszabb ideje nem látták az anyjánál, és szerintük semmilyen jel nem utalt arra, hogy az idős, nyugdíjas nő konfliktusban állt volna bárkivel is, mondta el az Index érdeklődésére Ferenczi László rendőralezredes.

A férfi kihallgatása a kórházban megkezdődött, de zavart állapota miatt érdemi információkhoz még nem jutott a rendőrség, tudtuk meg a sajtószóvivőtől, aki azt is elmondta, hogy a gyilkosságnak nincsenek szemtanúi, így egyelőre csak a férfi vallomására tudnának támaszkodni.

A rendőrség a helyszíni szemle során igyekszik megállapítani, hogy járt-e esetleg valaki más a lakásban, noha egyelőre erre utaló vallomások nincsenek. Az igazságügyi orvos szakértő még ma elvégzi a meggyilkolt asszony holttestének boncolását, hogy pontosan megállapítható legyen, mikor és hogyan ölték meg a nőt. A férfit is elmeorvosi vizsgálatnak vetik alá, később, ha az emberölés gyanúja esetleg egyértelműen rá terelődik, szintén orvos szakértő állapítja meg, hogy milyen állapotban követhette el a gyilkosságot.