György
14 °C
24 °C

Három órával korábban kell indulni Kecskemétre

2003.08.16. 11:09
A repülőnap szervezői azt üzenték vasárnap mindenki korábban induljon útnak - autóval legalább három órával. A kecskeméti repülőnap miatt a város körül kaotikus állapotok alakultak ki az utakon.
A szervezők azt kérik, hogy vasárnap korábban induljanak el azok, akik autóval kívánnak Kecskemétre, a repülőnapra utazni - közölte a rendezvény kommunikációs igazgatója az MTI-vel szombaton.

Három órával korábban

A budapestieknek a tervezett érkezési időponthoz képest három órával korábban tanácsos elindulniuk, a közelebbi megyékből indulóknak pedig legkevesebb egy órával hamarabb kell útra kelniük, hogy elkerüljék a torlódást és a baleseteket - mondta Bocskai István.

Az Index helyszíni tudósítójának távolsági busza egy órát késett, Kecskemét belvárosában is leállt a közlekedés, a város megbénult.

A kecskeméti repülőnap miatt kaotikus állapotok alakultak ki a közlekedésben a városi repülőtér környékén - közölte az Útinform szombaton. A tájékoztatás szerint összefüggő, lépésben haladó kocsisorok alakultak ki az 5-ös és a 44-es főúton, valamint az M5-ös autópálya kecskeméti elkerülő szakaszán.

Szántóföldeken előztek

Sokan a szántóföldeken keresztülvágva próbálták elérni a helyszínt. A legutóbbi jelentések szerint egyes helyeken még mindig 4-5 kilométeres torlódások akadályozzák a forgalmat, de a rendőri irányításnak köszönhetően felgyorsult a dugóban rekedt gépjárművek haladása.

A délelőtti órákban a repülőnapra tartók miatt oly mértékben megerősödött a forgalom, hogy torlódások alakultak ki a 6-os úton és az M5-ös autópálya újhartyáni főkapujánál is - jelentette az Útinform.

A városba bevezető összes főúton 5-8 kilométeresre duzzadt a kocsisor. A HavariaPress szerint korábbi helyzethez képest javulás, hogy a járműoszlop lépésben tud haladni. A rendőröket a levegőből helikopter is segítette a forgalom irányításában.

Az M5-ös autópályán bonyolította a helyzetet, hogy egy személyautó kigyulladt a lajosmizsei Total benzinkútnál. Az autópályán mind a hat fizetőkapu üzemelt, ennek ellenére több kilométeres kocsisor várakozott az autópályán is.

Szirénával érkeztek a csehek

A dugóban még repülőnapra érkezett és a programban résztvevő cseh pilóták is elakadtak. Közlekedési rendőrök siettek a segítségükre és a város határától megkülönböztető jelzésű motoros rendőrök, kerülő és földutakon a repülőtérre kísérték a pilótákat. A cseh pilótáknak így sikerült kezdésre odaérniük a katonai repülőtérre.