Jusztina
1 °C
16 °C

Nyomoznak a választási értesítőket elégető postás ellen

2008.03.05. 18:08
Elrendelte a nyomozást a Magyar Posta feljelentése alapján a rendőrség a Kecskemét néhány utcájában a választási értesítőket nem kézbesítő postás ellen.

A Magyar Posta feljelentése szerint a postás - egy 26 éves kecskeméti férfi - február 22-éig nem kézbesített ki 1000-1200 választási értesítőt, melyet a feljelentő információi szerint február 21-én a lakásán elégetett, mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség a választás, népi kezdeményezés, népszavazás elleni bűntett alapos gyanúja miatt indított nyomozást.

Metzinger Éva, Kecskemét jegyzője kedden jelentette be, hogy Kecskeméten 28 utcában nem kapták meg a választópolgárok az értesítőjüket, amiben azok az adatok szerepelnek, hogy milyen sorszám alatt szerepelnek a névjegyzékben, és hogy hol szavazhatnak. A jegyző közölte, az esetről úgy szereztek tudomást, hogy a városházán feltűnt, meghatározott városrészek beazonosítható utcáiból nagy számban érkezett reklamáció, hogy nem kapták meg az értesítést a népszavazásról.

Metzinger Éva vizsgálatot kért az üggyel kapcsolatban a Magyar Postától, melynek eredményéről hétfőn kapott tájékoztatást. A postától kapott tájékoztató szerint a kézbesítő elégette az értesítőket. A postás mindössze egy hónapja dolgozott, és elmondása szerint megrémült a feladattól, így a kézbesítőket megsemmisítette.

A jegyző beszámolt arról, hogy az értesítés nélkül maradt mintegy 1.400 választópolgárnak hétfőn névre szóló értesítést küldött a hivatal az elmaradt információkról. Metzinger Éva hangsúlyozta: az értesítő hiánya nem akadálya a népszavazáson való részvételnek.