Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Nyomoznak a választási értesítőket elégető postás ellen

2008.03.05. 18:08
Elrendelte a nyomozást a Magyar Posta feljelentése alapján a rendőrség a Kecskemét néhány utcájában a választási értesítőket nem kézbesítő postás ellen.

A Magyar Posta feljelentése szerint a postás - egy 26 éves kecskeméti férfi - február 22-éig nem kézbesített ki 1000-1200 választási értesítőt, melyet a feljelentő információi szerint február 21-én a lakásán elégetett, mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség a választás, népi kezdeményezés, népszavazás elleni bűntett alapos gyanúja miatt indított nyomozást.

Metzinger Éva, Kecskemét jegyzője kedden jelentette be, hogy Kecskeméten 28 utcában nem kapták meg a választópolgárok az értesítőjüket, amiben azok az adatok szerepelnek, hogy milyen sorszám alatt szerepelnek a névjegyzékben, és hogy hol szavazhatnak. A jegyző közölte, az esetről úgy szereztek tudomást, hogy a városházán feltűnt, meghatározott városrészek beazonosítható utcáiból nagy számban érkezett reklamáció, hogy nem kapták meg az értesítést a népszavazásról.

Metzinger Éva vizsgálatot kért az üggyel kapcsolatban a Magyar Postától, melynek eredményéről hétfőn kapott tájékoztatást. A postától kapott tájékoztató szerint a kézbesítő elégette az értesítőket. A postás mindössze egy hónapja dolgozott, és elmondása szerint megrémült a feladattól, így a kézbesítőket megsemmisítette.

A jegyző beszámolt arról, hogy az értesítés nélkül maradt mintegy 1.400 választópolgárnak hétfőn névre szóló értesítést küldött a hivatal az elmaradt információkról. Metzinger Éva hangsúlyozta: az értesítő hiánya nem akadálya a népszavazáson való részvételnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?