Eleonóra
-1 °C
2 °C

A Kehi-alelnök fia továbbra is előzetesben

2003.06.04. 11:32
Harminc nap elteltével a Budaörsi Rendőrkapitányság várhatóan kezdeményezni fogja az előzetes letartóztatás meghosszabbítását annál a három fiúnál, akiket - egyebek mellett - nemi erőszakkal is gyanúsítanak. Egyikük Janza Péter, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettesének 21 éves fia. A Pilisborosjenőn terjengő pletykák szerint a rendőrség szándékosan nem nyomoz túl nagy lendülettel az ügyben.
"Az erőszakos közösülés vádja hét emberből kettőt érint, a többiek ellen könnyű vagy súlyos testi sértés gyanúja miatt indítunk eljárást" - nyilatkozta az Indexnek Dovák József főtörzszászlós, a Budaörsi Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályvezetője egy május 11-ei pilisborosjenői házibuliban történtek következményeiről.

Pilisborosjenőn egy öt fiúból álló társaság házibuliba hívott egy lányt, aki a találkozáskor már ittas volt. Későbbi vallomása szerint a lakásban tovább ittak, füves cigarettát szívtak, majd ruháit letépték, levizelték, végül megerőszakolták. A rendőrség összesen hét fiút gyanúsít, közülük hármat le is tartóztattak. A gyanúsítottak között van Janza Péter, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökhelyettesének két, 16 és 21 éves fia is.

A főtörzszászlós tagadja azt a faluban terjengő szóbeszédet, miszerint az ügyben szándékosan nem nyomoznak nagy erőkkel. A nyomozó például, akinek az ügyet kiadták, tanulmányi szabadságát tölti. "Ez nem igaz, jelenleg is itt van a kapitányságon" - mondja Dovák, aki megjegyzi, harminc nap elteltével kezdeményezik az előzetes letartóztatás meghosszabbítását, mivel "lehetetlen befejezni" ennyi idő alatt az ügyet.

Dovák cáfolta egyúttal a Népszabadság értesülését, miszerint kábítószer-fogyasztásért a lány ellen is eljárás indul. Ez annál is meglepőbb lenne, mivel az eredeti verzió szerint a lányt kényszerítették a füves cigaretta elszívására.

Az Index információi szerint nemi erőszakra nem utalnak jelek. A rendőrség ezt annak tulajdonítja, hogy az alkoholos és a kábítószeres befolyásoltság miatt a lány védekezésre képtelen volt.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft