Eleonóra
-1 °C
2 °C

Gazzal felvert Erotikaoázis a temető mellett

2005.09.08. 12:21
A Bild cimű német bulvárlap által beharangozott titokzatos kehidakustányi Erotikaoázis, amelynek jövő évben kellene megnyitni kapuit, jelenleg egy derékig érő gazzal felvert üres telek egy hegyoldalban. A község polgármestere szerint a gulyás-Káma-szútra szlogennel beharangozott létesítmény nem vet jó fényt a fürdőjéről ismert településre. A magyar bürökráciában kissé csalódott német vállalkozó azonban az ötlettel az erotikus vendéglátás fogalmát szeretné bevezetni Magyarországon, s nem bordélyházat akar alapítani Kehidakustányban, hanem a párok, házastársak szexuális életét megújító privátklubot.

Kehidakustány egy kis falu Zala-megyében, de gyönyörű élményfürdője van. A fürdőnek semmi közze ahhoz a sokak által fertelemnek tartott tervhez, amit egy német vállalkozó árult el a legnagyobb német bulvárlapnak. A Bildben kedden megjelent cikk szerint jövőre Kehidakustányban nyitná meg kapuit az Erotikaoázis nevű hely, ahol luxuskörülmények között tölthetnék el a vendégek erotikától túlfűtött szabadságukat (szigorúan a partnerükkel), amely "olyan forró lesz majd, mint egy igazi tüzes gulyás".

Előbb utóbb bordély lenne?


Tekintse meg képeinket!

Az Index utánajárt és megpróbálta felderíteni a szóban forgó, turistacsalogató objektumot. Lázár István polgármester a Bildben közölt kép alapján kérésemre azonosította a helyet. Mint kiderült, ezen a területen korábban egy piacot tervezett a német vállalkozó, de abból nem lett semmi. A hely első embere egyébként nem igazán lelkesedik az Erotikaoázis ötletéért. Amikor tisztáztuk, hogy nem kuplerájt akar építeni a német vállalkozó, Lázár István úgy vélte, "ez annyira határeset, amelyet nehéz kontrollálni. Előbb utóbb bordélyház lenne belőle. Nem az én tisztem ezt engedélyezni, de nem hiszem, hogy az erre illetékesek engedélyt adnak egy ilyen létesítményre. A probléma mindig az, hogy egy ilyen beruházás mit vonz magával. A falunak van így is elég gondja, ami a turizmust fejlődését hátráltatja".

A polgármester leginkább azt szeretné, ha a vállalkozó végre kezdene valamit azzal a területtel, hogy ne álljon üresen, de nem egészen ilyen hasznosításra gondolt. Másfelől viszont örül, hogy - mégha ilyen összefüggésben is - a falu nevét külföldön is emlegetik: "Kehidakustány neve minden fórumra felkerül, ez egy olyan ingyenreklám, amiért van, aki milliókat fizet".

Vár áll ott vagy kőhalom?

Felkerekedünk, a polgármester vezet célra a falu határában. A Barátsziget feliratú táblánál állunk meg, egy temető mellett. A falu első embere egy gazzal benőtt domboldalra mutat és azt mondja: "hát erről volna szó". A közelben két munkás készülődik arra, hogy motoros kaszával gyepálja le a füvet az út mellett. Ők is tudnak arról, hogy a tervezett szexoázisban az attrakciók között az "egymás testéről történő csokilenyalás is szerepel". "Hát, mondja egyikük, ha sört kéne lenyalni, az sokkal jobb lenne".

A derékig érő gazban kicsit följebb ki lehet venni egy befejezetlen kőkerítést. Ennyi készült el egykor a piacból, de minden félbemaradt. Gaz mindenütt. A hely kétségtelenül nem lenne rossz a világ zajától elvonulni akaró pároknak: az autóút lejjebb van, gyönyörű a kilátás a környező völgyre, a temetőben sem zajong senki. A polgármesternek rohannia kell tovább, egy darabig ácsorgok még a gazban, majd távozom.

Ungarische Wirtschaft


Klikk a képre!

Egy szép ház bejárata előtt állok, a csengetésre egy energikus középkorú úr fut le a lépcsőn és barátságosan üdvözöl. Ő Jürgen Stenzel, az Erotikaoázis szellemi atyja. Mielőtt az oázisről ejtenénk szót, előbb az ozmózissal kell megismerkednem. Stenzel úr ozmózisos vízzel kínál, majd meg is mutatja a masinát, amely a csapvizből kiszűri az erekre és az egészségre káros ásványi anyagokat és baktériumokat. A víznek vízize van, de ha lehet még sterilebb, mint a többié.

"Az Erotikaoázis ötletével szerettem volna Magyarországon is bevezetni az erotikus-vendéglátás fogalmát és ezzel pénzt hozni a pangó idegenforgalomba. Ezt nem én találtam ki, ez már egy külföldön bevett fogalom" - mondja Jürgen Stenzel. "Sajnos nagyon sokan félreértik ezt. Nem bordélyházat akarok csinálni, hanem egy klubot, kizárólag pároknak, házastársaknak, akik kellemes és új környezetben szeretnék megújítani, érdekesebbé tenni szexuális életüket".

"Mondja Stenzel úr, hogy lesz ebből a gazos hegyoldalból jövő márciusra Erotikaoázis?" - kérdezem, miközben egy bogáncsot próbálok levakarni a nadrágomról. Stenzel úr csalódott. Mint mondja, a magyar bürokráciával nagyon sok baja volt, s most már befektetőtársai is visszalépnek. Pedig nem lenne nehéz az elképzelést megvalósítani. A kerítést és a luxussátrakat néhány hónap alatt fel lehetne állítani.

Amikor búcsút veszünk, kicsit visszatérek még a gyönyörű termálfürdőbe. Szeptember eleje van, nagyrészt békés német nyugdíjasok napoznak a nyugágyakon. Erotika kétségtelen nem lengi át a levegőt, de oázis az már van Kehidakustányon.

A polgármester pontosít
Lázár István, Kehidakustány polgármestere pontosította az Index keddi írásában megjelenteket, amelyeket a kehidakustányi körjegyzőségen kapott nem teljes információk alapján közöltünk. Eszerint a nemrégiben újonnan épített Kehida Termálfürdő jelenleg magánkézben van, az önkormányzat ugyanis 50 évre bérbe adta a fürdő éppítettőjének. Az önkrományzat kezelésében csak a fürdő régi, eredeti része van, amelynek bővítésével jött létre a mai élménykomplexum.