Auguszta
-4 °C
2 °C

Hatástalanították a második világháborús bombát a Keletinél

2005.06.01. 18:18
A Keleti pályaudvar csak a külső vágányokon fogadott vonatokat, mert szerda délután második világháborús bombát találtak a metróépítkezés területén. A főbejárati csarnokot kiürítették, a Kerepesi út egy részét lezárták, a vonatok késnek. A bombát este hat óra után hatástalanították.
Hatástalanították szerdán kora este azt a második világháborús bombát, amelyet délután találtak Budapesten a Keleti pályaudvar melletti metróépítkezés területén. Leszerelték a közel 100 kilogramm súlyú orosz bomba gyújtószerkezetét, s a pályaudvar környékén ismét megindulhatott a forgalom.

A 100 kilogramm súlyú, orosz gyártmányú bomba szétszedését a tűzszerészek háromnegyed hatkor kezdték meg. A 24-es villamos nem állt meg a Baross téren, a Dologház utcánál lehetett rá felszállni. A 80-as troli a Baross tér és a Stadionok között nem járt.

A tűzszerészek a Kerepesi út egy részét is lezárták a forgalom és a gyalogosok elől.

Kavalecz Imre MÁV-szóvivő közölte: a vonatok a külső vágányokra érkeztek, és onnan indultak, az utasok a pályaudvart a Thököly út felőli oldalbejáraton közelíthették meg. Késésekre kell számítani, tette hozzá.