Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Kigyulladt egy veszélyes anyagot szállító teherkocsi

2004.05.13. 08:01
Iskolai laborokból kiselejtezett kémiai anyagokat szállított az a teherautó, amelynek pótkocsija kigyulladt csütörtökön reggel Tiszaalpár és Lakitelek között. A tűzoltók megfékezték a lángokat. Vizsgálják, hogy történt-e környezetszennyezés.
A Kiskunfélegyházi Tűzoltóság tájékoztatása szerint a DAF teherautó Kiskunhalasról Debrecenbe tartott a szállítmányával, amely több komponensű, állítólag iskolai laboratóriumokból származó vegyi anyagokat tartalmaz, amelyeket megsemmisítésre szántak.

Tekintse meg képeinket!
Fotó: OBJEKTÍV hírügynökség
Úgy tudni, hogy van közöttük rendkívül gyúlékony, illetve olyan is, amelynek a füstje belélegzéskor mérgezést okozhat. A pótkocsi fémhordókban tárolt rakománya eddig ismeretlen körülmények között gyulladt ki nem sokkal fél 7 után, amikor éppen Tiszaalpár és Lakitelek között haladt.

A pótkocsit leakasztották a teherautóról, mert a lángok teljes terjedelmében elborították és félő volt, hogy a járműre is átterjednek. A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat.

A HavariaPress úgy tudja, az utánfutón mintegy hatszáz kilogrammnyi, egyebek között higítót is tartalmazó, leselejtezett kémiai anyag gyulladt ki.

Az elsődleges információk szerint az iskola megbízásból szállították - Kiskunhalasról Debrecenbe - megsemmisítésre a kémia anyagokat, amikor menet közben öngyulladás történhetett. A katasztrófavédelem munkatársai rövid időre lezárták a 44-es főutat Lakiteleknél, és vizsgálják, hogy történhetett-e környezetszennyezés.