Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádemelés a randalírozó magyar légiutas ellen

2002.08.28. 11:07
Vádat emelt a chicagói bíróság a randalírozó magyar légiutas, K. Emma ellen. Az asszonyt a légikísérők megtámadása miatt akár húsz év börtönre is ítélhetik. K. Emma elfogadhatónak tartja fogva tartásának körülményeit, továbbra sem kért segítséget a New York-i magyar főkonzultól.
Megalapozottnak találta az ügyészség bizonyítékait, ezért a tárgyalás lefolytatása mellett döntött a chicagói szövetségi bíróság K. Emma, a United Airlines járatán a légikísérőkre támadó magyar utas ügyében - értesült a Magyar Hírlap. A bajai nő elfogadhatónak tartja a körülményeket a városi büntetés-végrehajtási intézetben, ahol fogva tartják - tájékoztatta a lapot az asszonnyal kapcsolatot tartó magyar konzuli szolgálat.

Dohányzott, lopott, rugdosott

K. Emmát háromszor is dohányzáson kapták a repülőn - az interkontinentális járatokon tilos a dohányzás -, amiért figyelmeztették is. Amikor észrevették, hogy egy utastársa kézipoggyászából cd-ket és készpénzt lopott, a gép kapitánya K. Emma lefogására adott utasítást. Az asszony azonban ellenállt a légikísérőknek, rájuk támadt, egyiküket meg is rugdosta.

Húsz évre is büntethetik

Mivel a repülőgép személyzete elleni támadás a gép egészét fenyegető támadásnak minősül, az asszonyt akár húsz év börtönbüntetésre is ítélhetik, valószínűbb azonban, hogy fél év körüli büntetéssel is megúszhatja a támadást. Az asszony nem kért konzuli segítséget képviseletéhez a bíróság előtt.