Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Kiutasították Amerikából a verekedős magyar utast

2002.09.13. 07:16
Három hét börtönre és azonnali kiutasításra ítélte K. Emmát, a randalírozó magyar légiutast a chicagói körzeti bíróság. Az asszony a börtönbüntetését előzetes fogva tartása során már le is töltötte. A verekedős magyar enyhe büntetést kapott, tettéért akár húsz évre is ítélhették volna.
Bűnösnek vallotta magát K. Emma, a United Airline Frankfurt-Chicago járatán randalírozás miatt lefogott légiutas a chicagói körzeti bíróságon - írja a Chicago Tribune című napilap. Az asszonyt a bíró három hét börtönbüntetésre ítélte, valamint elrendelte kiutasítását. Az elítélt a büntetését már előzetes fogva tartása idején letöltötte.

Rúgdosott, káromkodott

Az asszonyt háromszor is dohányzáson kapták a repülőút során, ezért figyelmeztették. Lefogását azután rendelte el a gép kapitánya, hogy egy utastársa kézipoggyászából több értéktárgyat is ellopott. K. Emma azonban nem engedelmeskedett a személyzetnek, mi több, rátámadt az őt lefogni szándékozó utaskísérőkre. "Megrúgta és sértegette a személyzet tagjait" - mondta el vádbeszédében Markus Funk helyettes államügyész.

Enyhe ítélet

K. Emma kifejezetten alacsony büntetést kapott, a repülőgép veszélyeztetéséért akár húsz éves börtönbüntetés is kiszabható az Egyesült Államokban. Legutóbb egy brit bíróság ítélt négy hónapos börtönbüntetésre egy nászútjáról hazatérő fiatalembert, aki a bíróság megítélése szerint veszélyeztette a repülés biztonságát. A 23 éves férfi mobiltelefonjával játszott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!