Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiutasították Amerikából a verekedős magyar utast

2002.09.13. 07:16
Három hét börtönre és azonnali kiutasításra ítélte K. Emmát, a randalírozó magyar légiutast a chicagói körzeti bíróság. Az asszony a börtönbüntetését előzetes fogva tartása során már le is töltötte. A verekedős magyar enyhe büntetést kapott, tettéért akár húsz évre is ítélhették volna.
Bűnösnek vallotta magát K. Emma, a United Airline Frankfurt-Chicago járatán randalírozás miatt lefogott légiutas a chicagói körzeti bíróságon - írja a Chicago Tribune című napilap. Az asszonyt a bíró három hét börtönbüntetésre ítélte, valamint elrendelte kiutasítását. Az elítélt a büntetését már előzetes fogva tartása idején letöltötte.

Rúgdosott, káromkodott

Az asszonyt háromszor is dohányzáson kapták a repülőút során, ezért figyelmeztették. Lefogását azután rendelte el a gép kapitánya, hogy egy utastársa kézipoggyászából több értéktárgyat is ellopott. K. Emma azonban nem engedelmeskedett a személyzetnek, mi több, rátámadt az őt lefogni szándékozó utaskísérőkre. "Megrúgta és sértegette a személyzet tagjait" - mondta el vádbeszédében Markus Funk helyettes államügyész.

Enyhe ítélet

K. Emma kifejezetten alacsony büntetést kapott, a repülőgép veszélyeztetéséért akár húsz éves börtönbüntetés is kiszabható az Egyesült Államokban. Legutóbb egy brit bíróság ítélt négy hónapos börtönbüntetésre egy nászútjáról hazatérő fiatalembert, aki a bíróság megítélése szerint veszélyeztette a repülés biztonságát. A 23 éves férfi mobiltelefonjával játszott.