Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Lebukott a felcsúti kendertermesztő család

2004.01.15. 08:19
Fogvatartásuk mellett folytatja az eljárást a rendőrség az ellen a három ember ellen, akikről az eddigi eljárás során bebizonyosodott, hogy marihuánat termesztettek illetve árultak.
A HavariaPress úgy tudja, a háromtagú család akkor került a rendőrség látókörébe, mikor egyiküknél - a harmincegy éves D. Jánosnál - 2002 februárjában igazoltatás során csaknem egy kilogramm kábítószert találtak.

Ezután a fiatalember budapesti bérelt lakásán megtartott házkutatáskor hamis iratok, egy légpuska és egy Flóbert pisztoly is előkerült.

D. János bevallotta, hogy termesztette és árusította is a kábítószert. A rendőröknek megmutatta azt a felcsúti telket is, ahol a kannabiszt termesztették. A több mint négyezer tő kenderen kívül a rendőrök a termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le.

Családi vállalkozás

A férfi szüleinek felcsúti bérelt lakásában pedig arra találtak bizonyítékokat - eszközöket, kábítószert, feljegyzéseket, - hogy a marihuána termesztésében a szülők is részt vettek.

A feljegyzésekből kiderült, hogy a család 2001 óta több mint százhetvenöt kiló marihuánát takarított be. A fiatalember, aki az értékesítést végezte, kilónként egymillió forintért adta el a kábítószert.

2002 októberében több ezer tő vadkendert talált a rendőrség egy felcsúti családi házban. Az ügy kapcsán több embert is előállítottak, a helyszíni szemle egész nap folyt.