Boglárka
19 °C
35 °C

A vízbefúlást eljátszó kenus feleségét is elítélték

2008.07.23. 16:11
Bűnösnek találta egy londoni bíróság a halálát megrendező brit kenus feleségét szerdán csalás és pénzmosás miatt. A férjet, John Darwint még márciusban találták vétkesnek. A házaspárra később szabják ki büntetésüket.

Az ügyész vádirata szerint az 56 éves Anne Darwin segédkezett abban, hogy férje, John keresztülvihesse elhalálozási színjátékát. Így megszabadulhattak az adósságoktól, és hozzájuthattak a férfi életbiztosításához. Az asszony azt vallotta, hogy férje kényszerítette arra, hogy segítse a "meséjét". 250 ezer fontot, vagyis 73 millió forintot nyert a csalással a házaspár.

A nyolcnapos tárgyalás során meghallgatták a pár 32 éves fiát, Mark Darwint is, aki elmondta, hogy anyja remekül eljátszotta gyászát apja halála miatt. 2002 márciusában a férj, John Darwin kenujával kievezett a nyílt tengerre. Az asszony értesítette a hatóságokat, hogy férje nem tért haza, de közben fölvette férjét a partról és segített neki biztonságos helyre jutni. Egy kis idő elteltével a férfi titokban visszaköltözött a házba. Ha látogatók kérdezték, az asszony azt mondta: szerelő motoz a házban. Két felnőtt fiúk már nem élt otthon, az asszony velük folytatott telefonbeszélgetéseit a férj a kihangosítón hallgatta végig.

A férfi később hamisíttatott magának egy útlevelet, Panamába repült, és ott nejével házat és földet vásárolt. Tavaly azonban a férfi jelentkezett a brit hatóságoknál azzal, hogy amnéziája volt az elmúlt időszakban. Felesége ebben a történetben is az oldalán állt, egészen addig, amíg elő nem került egy 2006-ban készült fénykép, amelyen a pár együtt pózol Panamában.